Hlavní obsah

Řebíček žene Slavii zpátky na výsluní. Trpělivost, žádá kouč Petrouš

PRAHA

Pět bodů po pěti kolech, to není nijak luxusní bilance. Fotbalová Slavia ji může hodnotit ze dvou pohledů. Jednak z pozice klubu, který si už zahrál fotbalovou Ligu mistrů a s novými majiteli by se do ní chtěl brzy vrátit. A pak také s ohledem na to, že tradičnímu celku na jaře reálně hrozil krach a pád minimálně do třetí ligy. Jak na tom tedy Slavia momentálně je? Zatím ne tak dobře, jak fanoušci po sportovně vydařeném jaru doufali.

Foto: Milan Malíček, Právo

Slávista Štěpán Koreš se raduje z branky.

Článek

Chtěli obdarovat loučící se legendu Martina Vaniaka třemi body, nakonec však byli rádi i za domácí remízu 1:1 s Mladou Boleslaví. Sešívaní totiž přiznávali, že vzhledem k převaze hostů ve druhém poločase mohli zápas klidně i prohrát. Nic na tom nemění skutečnost, že vyrovnávací gól si slávista Pospěch dal do vlastní sítě.

„Mrzí nás to nejen kvůli Martinu Vaniakovi, ale hlavně kvůli sobě. Měli jsme to dobře rozjeté, nedokážu si vysvětlit, proč jsme se ve druhé půli tak zatáhli. Musíme se z toho ponaučit a příště se tomu vyvarovat,“ kabonil se kouč Michal Petrouš.

Nový majitel klubu Aleš Řebíček neskrývá, že má se Slavií smělé plány. Chce ji co nejdříve vrátit na výsluní a v horizontu pár let mluví dokonce i o Lize mistrů.

Mateřská školka potřebuje dozrát

„Věřím, že se nám společně podaří vrátit Slavii tam, kde si zaslouží být,“ konstatoval Řebíček před utkáním se Středočechy. „Jsem přesvědčený, že máme kádr na to, abychom v pohodě hráli v první polovině tabulky. Slavia prošla nelehkou dobou, musíme tým stabilizovat, zkonsolidovat, zabudovat do něj mladé talentované hráče. Věřím, že se postupnými promyšlenými kroky dokážeme vrátit na výsluní českého fotbalu,“ zdůraznil Řebíček.

Jan Chramosta z Mladé Boleslavi (vpravo) bojuje o míč se slávistou Ondřejem Petrákem.foto: Právo/Milan Malíček

Posily a čas, to jsou dvě věci, jež teď trenér potřebuje asi nejvíc. „Když jsem koukal na mužstvo Mladé Boleslavi, přijelo k nám vlastně se samými zkušenými fotbalisty,“ srovnává Petrouš.

Také v pátek večer se ukázala nezkušenost jeho mateřské školky. Devatenáctiletý Petrák sice nejdřív krásně přihrál na gól jen o tři roky staršímu Korešovi, potom však právě Petrák udělal ve středu hřiště chybu, jež vedla k vyrovnání.

„Naši mladí kluci jsou ještě nezkušení, ale Slavia z nich bude jednou jen a jen profitovat. Věřím, že snad bude vedení trpělivé,“ konstatoval Petrouš.

Reklama

Související témata: