Hlavní obsah

Jablonec znemožnil Slavii a ohrozil Petrouše. Baník a Budějovice mají první bod

Měl to být reparát za pohárovou ostudu, místo toho ale fotbalisté Slavie utrpěli v 6. kole Gambrinus ligy další potupu. Jablonec porazil i díky dvěma brankám Davida Lafaty "sešívané" 4:0 a poskočil tak na druhé místo tabulky. České Budějovice i Ostrava vyválčily první bod v ligové sezóně, a to po vzájemné remíze 0:0. Duel týmů ze středu tabulky vyhrály doma Teplice, které porazily Příbram 2:1.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

David Lafata z Jablonce obchází slávistického brankáře Kamila Čontofalského a dává svou druhou branku v utkání.

Článek

Slávisté dostali po ostudném vyřazení od Převýšova ultimátum. V případě neúspěchu na severu Čech hrozilo vedení změnami v realizačním týmu v čele s Michalem Petroušem. Ultimátum ale nezabralo. Neškodní slávisté musí skousnout další debakl a v tabulce jim patří až dvanáctá příčka. Pozicí trenéra Petrouše s bude vedení Slavie zabývat v pondělí.

Sebevědomý Jablonec, který už doma neprohrál 14 zápasů v řadě, měl herně navrch, což vyjádřil i gólově. Skóre otevřel po 25. minutách hlavou Beneš, po hodině hry přidal druhý gól David Lafata. Po Kovaříkově trefě přidal Lafata ještě druhý zásah a z posledních tří zápasů tak má na svém kontě osm gólů.

Baník a Budějovice mají první bod

Bitva dvou otloukánků v lize, Českých Budějovic a Baníku Ostrava, skončila příznačně - bezbrankovou remízou. Výsledek je ztrátou spíše pro domácí Dynamo, které poprvé vedl staronový kouč František Cipro.

Jedna z mnoha potyček, která skončila udělením žlutých karet v utkání Českých Budějovic a Baníku Ostrava.foto: ČTK/David Veis

Ostrava byla téměř po celý zápas horším týmem a navíc hrála od 60. minuty po vyloučení Malcharka v deseti. Dynamo neproměnilo ani ty největší šance. Čirkin dal v prvním poločase tyč, za Baník nastřelil břevno Kraut.

Teplicím pomohla hrubka Hrušky

Velké štěstí pomohlo k vítězstvím fotbalistům Teplic, kteří doma zdolali Příbram 2:1. Za domácí sice otevřel skóre po hodině hry Štěpán Vachoušek, ale už za čtvrt hodiny dokázal srovnat Tomáš Wágner.

Vše nasvědčovalo tomu, že zápas skončí remízou, jenže v úplném závěru přišel zkrat brankáře Hrušky, jemuž vypadl míč z ruky a následně fauloval dotírajícího Mahmutoviče. Faulovaný hráč nařízenou penaltu sám proměnil a zařídil výhru, která posunula Teplice o bod právě před Příbram.

Fotbalová Gambrinus liga, 6. kolo
Dukla Praha - Hradec Králové 4:0
Olomouc - Plzeň 2:3
Sobota
Bohemians 1905 - Slovácko 1:1
Mladá Boleslav - Liberec 1:4
Neděle - 17:00
Jablonec - Slavia Praha 4:0on-line
Branky: 25. Beneš, 59., 81. Lafata, 70. Kovařík
České Budějovice - Ostrava 0:0on-line
Teplice - Příbram 2:1on-line
Branky: 59. Vachoušek, 89. Mahmutovič z pen. - 76. Wágner
Pondělí
20:15 Sparta Praha - Viktoria Žižkovon-line

Reklama