Hlavní obsah

Žižkov - Teplice 0:1Mahmutovič se Vaclíkovi pomstil, a tak Žižkov doma poprvé prohrál

MinutaMin. Tým Hráč Akce
69. Mahmutovič 0 : 1

PRAHA

Žižkovský nováček doma poprvé ztratil všechny body, takže jeho záchranářské plány jsou ohroženy. Fotbalisté Viktorie prohráli v utkání 7. ligového kola s Teplicemi 0:1, a tak zůstávají jen tři body nad hranicí ponoru. Naopak Severočeši se bodově dotáhli na smetánku, kterou tvoří trojlístek Jablonec, Plzeň a Bohemka. O vítězný gól se postaral bosenský kanonýr Aidin Mahmutovič - již potřetí v řadě.

Foto: Petr Horník, Právo

Teplický útočník Aidin Mahmutovič se raduje z branky

Článek

Viktorka zatím ve dvou domácích zápasech po návratu do ligy neprohrála. Protože se však oba hrály před televizními kamerami, teprve v duelu s Teplicemi obnovila v nejvyšší soutěži tradici nedělního žižkovského dopoledne.

Severočeši přitom rozhodně nejsou pro Viktorii oblíbeným soupeřem. Teplice vyhrály na Žižkově dva ze tří posledních duelů a z posledních šesti vzájemných ligových duelů vyhrál Žižkov jen jediný.

Viktoriáni sice v pondělí prohráli 1:4 na Spartě, výkon předvedený na Letné je ovšem spíš posílil. Začali aktivně a především Lafrance byl při střelecké chuti. Nejdřív pálil těsně vedle, další jeho prudký pokus obrana zblokovala. Také hosté si však uměli vypracovat šance. Stožický střílel přímo na brankáře Vacílka, další brejk už gólem zaváněl, Vachouškovo zakončení však obránci zblokovali. To samé se povedlo také Šťastnému, když teplický Čajič měl před sebou už jen prázdnou branku.

To bylo pro Radův tým znamení, aby začal kombinovat před šestnáctkou soupeře. Viktorka najednou neměla co hrát a musela především dávat pozor na Mahmutoviče, Keriče a spol.

Cizinci v útoku Teplic byli vidět i po přestávce. Mahmutovič unikal po křídle a Vaclík ho mimo své vápno srazil. Žižkovský gólman musel být rád, že mu za to rozhodčí Královec ukázal jen žlutou kartu.

Bosenský střelec se však tím nejlepším způsobem pomstil. V 68. minutě se ve vápně obtočil kolem obránce a přesnou střelou k tyči otevřel skóre.

Až za nepříznivého stavu začali domácí hrát jako o život, Súkenník však velkou šanci neproměnil. Mahmutovič se tak již ve třetím kole v řadě postaral o vítězný gól Teplic. Náskok mohli pojistit Siva a Vondrášek, ani oni ovšem neuspěli.

Viktoria Žižkov – FK Teplice 0:1 (0:0)
Branka: 68. Mahmutovič. Rozhodčí: Královec – Ubias, Hájek. ŽK: Vaclík - Mahmutovič, Ježdík. Diváci: 3112.
Žižkov: Vaclík - Šťastný, Bodeček, Procházka, Starý – Kadeřábek (76. Bartl), Súkenník, Lafrance, Mach – Kalod (71. Böhm), Nestorovski (66. Bořil). Trenér Martin Pulpit.
Teplice: Grigar - Ježdík, Lukáš, Smejkal, Rosa - Stožický (67. Vondrášek), Ljevakovič, Čajič, Vachoušek (89. Zoubele) - Mahmutovič (78. Siva), Kerič. Trenér Petr Rada.

Reklama

Související témata: