Hlavní obsah

Petrouš o vyhazovu věděl už od pátku, brání se Slavia

PRAHA

Vše prý bylo jinak. Fotbalová Slavia se ohradila proti nedělním výrokům odvolaného trenéra Michala Petrouše. Ten těsně před tím, než klub oznámil příchod nového kouče Františka Straky, prohlásil, že s ním nikdo z vedení oficiálně nejednal a že o chystané změně v realizačním týmu neví. Slavia však tvrdí, že s Petroušem představitelé klubu o situaci hovořili v pátek.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Michal Petrouš prý věděl o svém konci coby trenér A-týmu Slavie už od pátku

Článek

"Generální ředitel Miroslav Platil a sportovní manažer Miroslav Držmíšek se sešli s trenérem Petroušem v pátek v odpoledních hodinách. Na setkání, které trvalo více než hodinu, bylo trenérovi Petroušovi oznámeno, kdy a jakým způsobem ho jeho nový nástupce ve funkci vystřídá," uvedla dnes Slavia v prohlášení.

Petrouš přitom na tiskové konferenci, která předcházela Strakově oficiálnímu jmenování do funkce, tvrdil, že o chystané změně neví. "Mám signály stejně jako vy, z novin. Nikdo mi ještě nic oficiálně neřekl. Co se bude dít po zápase, na to opravdu nedokážu odpovědět," uvedl Petrouš.

S majitelem klubu Alešem Řebíčkem prý pouze probírali výhradně fotbalové záležitosti. "Bavili jsme se o zápase na Spartě. Byl se podívat na tréninku a ptal se, jak kluci vypadají. O nějaké budoucnosti jsme se nebavili," prohlásil Petrouš.

Slavia ale tvrdí, že to není pravda. "Prohlášení, že s trenérem Petroušem nikdo oficiálně nejednal a že o chystané změně na postu hlavního kouče A-týmu nevěděl, se nezakládají na pravdě," uvedl klub prohlášení s tím, že vedení zároveň Petroušovi nabídlo post hlavního trenéra B-týmu. Petrouš své rozhodnutí, zda pozici u rezervy přijme, zatím neoznámil.

Reklama

Související témata: