Hlavní obsah

Střelec Brandner po plichtě litoval: Nevěděli jsme, jak se do nich dostat

České Budějovice

Z gólu jásal popáté v sezoně a vévodí týmové tabulce šutérů. Přesto měl Patrik Brandner po závěrečném hvizdu souboje s Karvinou rozporuplné dojmy. České Budějovice nenavázaly na triumf v Brně, na Střeleckém ostrově doháněly manko, a nakonec urvaly jen bod.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Budějovičtí hráči Mick Van Buren a Patrik Brandner (vpravo) se radují z vyrovnávacího gólu.

Článek

„Mrzí mě, že se nevyhrálo," utrousil po remíze 1:1 útočník Dynama, jenž v poslední době chytil střeleckou slinu. V minulém kole dvěma zásahy srazil domácí Brno, přičemž euforii si užil i v sobotu, když po změně stran zblízka doklepl do brány míč vyražený Bolkem a srovnal skóre. „Bylo to jednoduchý, jenom jsem ho napálil," popisoval Brandner radostný okamžik.

Jenže fotbalisté z jihu Čech navzdory velké snaze a řadě příležitostí na obrat nedosáhli. „Přitom jsme stoprocentně věřili, že se nám to povede. Bylo hodně standardek, Čavoš to měl dvakrát na hlavě, já měl taky šanci. V druhém poločase jsme byli jednoznačně lepší, chyběl jenom vítězný gól," posteskl si 26letý borec.

Jeho tým nahlodal moment ze 7. minuty, kdy se parádně trefil z přímého volného kopu Albánec Qose. Vzápětí navíc po Bartošákově centru orazítkoval Herc z voleje břevno a Dynamo se z nečekaného začátku dlouho vzpamatovávalo. „Byli zalezlí a my neměli snad ani šanci. V prvním poločase jsme nevěděli, jak se do nich dostat," pokyvoval Brandner.

„Až na prvních deset nebo patnáct minut jsme byli jednoznačně lepší. Bohužel dneska jsme branky nedali a to nás stálo dva body. Klukům ale nemám moc co vytknout, dali do toho všechno," ocenil přístup svých svěřenců trenér Dynama David Horejš, jenž musel ve 49. minutě střídat zraněného Mészárose.

S výkonem netajil spokojenost, v hostující kabině ovšem panovala ještě větší. Slezané po skalpu domácí Plzně odvezli z Budějovic cenný bod, byť duel rozehráli na tři. „O vyrovnání jsme si koledovali. Už před gólem měl soupeř hodně závarů, vykopávali jsme míč z brankové čáry. Nepodrželi jsme balon a nebyli tak nebezpeční vepředu," vykládal karvinský Lukáš Bartošák.

V probíhající sezoně sází gólové přihrávky. Do osobních statistik mohl v úvodní pětačtyřicetiminutovce přidat další. „Škoda, že Herc po mém centru nedal," ušklíbl se třicetiletý záložník, jehož mužstvo drží v tabulce sedmou příčku, když na čtvrtou Olomouc ztrácí čtyři body.

Reklama