Hlavní obsah

Strašně důležité vítězství, oddechl si plzeňský Vrba po duelu se Slováckem

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Po dvou remízách zabrali. Fotbalisté Plzně zvítězili v předehrávce 10. kola Gambrinus ligy v Uherském Hradišti 3:1, čímž uťali šestizápasovou šňůru Slovácka bez prohry. Generálku na středeční Ligu mistrů v Barceloně zvládli i bez záložníka Pilaře, jenž si odnesl z kvalifikačního duelu českých reprezentantů o postup na ME v Litvě otřes mozku a má nařízený čtyřdenní odpočinek.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Fotbalisté Plzně oslavují, gólman Slovácka Miroslav Filipko mnoho důvodů k úsměvu nemá.

Článek

„Dosáhli jsme vzhledem k veliké vyrovnanosti prvoligové tabulky strašně důležitého vítězství. Další ztráta už by byla velmi nepříjemná,“ říkal spokojený kouč obhájců titulu Pavel Vrba.

Plzeňský trenér uznal, že po rychlém vedoucím gólu jeho celku bylo Slovácko ve zbytku první půle aktivnější. „Vyrovnalo a mělo šance získat i vedení. Naštěstí jsme ale lacinou branku vstřelili chvíli před pauzou my. To se ukázalo jako rozhodující. Za stavu 2:1 pro nás už soupeři po změně stran docházely síly. Vedení jsme si v klidu pohlídali a ještě jsme se v závěru trefili i potřetí,“ liboval si.

Záložník Plzně Milan Petržela výkon moravského mužstva ocenil. „Slovácko hrálo výborně a bylo nám velmi dobrým soupeřem. Mým gólem jsme ale před přestávkou odpor domácích naštěstí hodně nalomili,“ měl radost Petržela, který vystihl příliš krátkou Mezlíkovu malou domů a poté, co obešel gólmana Filipka, trefil se z ostrého úhlu do prázdné branky.

Projevily se individuální rozdíly

„Když jsem pět minut před koncem střídal, zašeptal jsem Radkovi Mezlíkovi, že mu děkuju za perfektní asistenci. Jsme spolu velcí kamarádi, tak se snad na mě za to nebude zlobit,“ usmíval se Petržela, jenž triumfoval nad svým bývalým klubem. „Moc si vážím toho, jak skvěle mě diváci v Hradišti přijali,“ považoval si.

Kouč Slovácka Miroslav Soukup připustil, že se mu tentokrát střetnutí hodnotí mnohem hůře než předchozích šest ligových duelů. „Bohužel se nám nepodařil vstup do zápasu, avšak potom jsme odehráli možná nejlepší poločas za celý podzim. Jenže jsme se za stavu 1:1 bohužel dopustili veliké hrubky, kterou Plzeň důsledně potrestala,“ mrzelo Soukupa.

Uznal, že ve druhé půli už Západočeši kontrolovali hru. „Najednou se projevily individuální rozdíly mezi fotbalisty na jednotlivých postech obou týmů. Plzeňští nás přehráli svým typickým týmovým pojetím. Ukázalo se, že tak silný celek můžeme porazit jen za předpokladu, že všichni hráči podají optimální výkon, podrží nás brankář a vyvarujeme se chyb v defenzivě. To se tentokrát všechno naráz bohužel nesešlo,“ litoval trenér týmu z Uherského Hradiště.

Reklama

Související témata: