Hlavní obsah

Plzeň - Slavia 0:1Šlágr v Plzni rozhodl Stanciu. Sestřelil zároveň i Guľu?

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Stanciu 0 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Poslední hřebíček pro trenéra Adriana Guľu? Fotbalisté Plzně sice vystřihli ve středečním šlágru 14. kola první ligy s mistrovskou Slavií solidní výkon, i tak ho ale výsledkově nezvládli, porážkou 0:1 ještě víc prohloubili krizi. Po duelu v Doosan areně, který rozhodl gól Stancia, jsou až na 9. příčce, pozice trenéra Guľy je nepříznivá...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Nico Stanciu se raduje poté, co se trefil do sítě Plzně.

Článek
Fotogalerie

Západočeši po čtyřbrankovém debaklu na Slovácku zřejmě dostali od vedení „kartáč", od první minuty jezdili jako pily. Netradičně sáhli i po agresivitě. Jiskřilo se dokonce od kopaček a loktů jindy klidného Buchy, který brzy vyfasoval žlutou kartu. Viktoriáni si vzali mustr od Bohemians 1905, kteří v neděli díky agresivnímu pojetí paralyzovali hru Slavie, v Edenu sahali po bodu.

V první šanci zápasu se objevil domácí Ba Loua, levačkou z výhodné pozice zakončil zbrkle. Vzápětí pokus Buchy zblokovala obrana. Zničehonic ale málem udeřili hosté. Masopustův přízemní centr prošel na zadní tyč, Kuchta zblízka pálil nad.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Jan Kuchta ze Slavie a brankář Plzně Jindřich Staněk.

Krátce poté měl gól na hlavě Čermák, brankář Kolář ale vytáhl fantastický zákrok. Prvotřídní koncovku ukázal v 26. minutě Stanciu. Rumunský záložník poslal centr Kuchty volejem neomylně k tyči - 0:1.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Lukáš Hejda z Plzně, David Zima ze Slavie a Aleš Čermák z Plzně.

Domácí sice hrozili dál, především ze standardek, jenže ve finální fázi hledají klid od poloviny podzimu. Ondrášek hlavičkoval vedle, stejně i Pernica rybičkou. Do kabin mohli jít ještě o něco veselejší slávisté: Stanciu svoji parádní ránu nasměroval pod břevno, Staněk, který stál po dlouhé době mezi plzeňskými tyčemi, dokázal míč vyrazit.

Druhá půle začala střelou Stancia, která minula levou tyč. Agilní Rumun vzápětí naservíroval Simovi, senegalská hvězda ale zblízka přestřelila. Brzy toho mohla litovat, před Kolářem se totiž po přihrávce Čermáka zjevil Mihálik. Tlačil balon pod břevno, ovšem neúspěšně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Unikající slávistický objev Abdalláha Simu se snaží zastavit plzeňský zadák David Limberský.

Přestože se domácí dál snažili, sešívaní si výhru vzít nenechali, krátkou přestávku stráví v pozici suverénního lídra. Naopak Plzeň, která z posledních sedmi zápasů vyhrála jediný, půjde do jara až z devátého místa.

Viktoria Plzeň - Slavia Praha 0:1 (0:1)
Branka: 26. Stanciu. Rozhodčí: Pechanec - Paták, Hájek - Orel (video). ŽK: Bucha, Kalvach, Alvir, Limberský, Hejda - Bořil, Provod, Masopust. Bez diváků.
Plzeň: Staněk - Pernica (85. Alvir), Hejda, Brabec, Limberský (90. Kovařík) - Bucha, Kalvach, Čermák (90. Kaša) - Mihálik, Ondrášek (74. Beauguel), Ba Loua (85. Káčer). Trenér: Guľa.
Slavia: Kolář - Masopust, Kúdela, Zima, Bořil - Stanciu, Oscar (90. Karafiát) - Sima, Lingr (72. Traoré), Provod (90.+5 Malinský) - Kuchta (72. Tecl). Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články