Hlavní obsah

Plzeň potvrdila zájem o olomouckého Faltu, Pernica, Řezník a Alvir se s Viktorií loučí

Plzeň
Aktualizováno

Už bez Pernici, Řezníka a Alvira vyrukuje fotbalová Plzeň v sobotu k prvnímu a zároveň poslednímu přípravnému zápasu před startem jarní části ligy proti Hradci Králové. Oba obránci odchází z Viktorie na hostování - Pernica by měl pomoci nováčkovi nejvyšší soutěže Brnu v záchranářském tažení, Řezník pro změnu Mladé Boleslavi, která je po podzimu rovněž uvězněna u dna tabulky a čeká ji boj o přežití. Corvatský legionář Marko Alvir pak bude hostovat v Českých Budějovicích.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Šimon Falta ze Sigmy Olomouc se raduje ze svého gólu na hřišti Příbrami.

Článek

Odchody zmiňovaného tria jsou přirozenou reakcí vedení Viktorie na podzimní výsledky. Po vyřazení z evropských pohárových soutěží a mizérii na domácí ligové scéně, jejímž resumé je až deváté místo v ligové tabulce, bylo přirozené, že během zimní přestávky dojde k zúžení kádru.

"Rozhodli jsme se skutečně pro zúžení velmi širokého kádru, který máme aktuálně k dispozici. Se všemi třemi hráči jsme se domluvili, že stráví zbytek sezony v jiných klubech, aby měli dostatečné zápasové vytížení," potvrzuje generální manažer klubu Adolf Šádek.

V sobotní přípravě proti druholigovému lídru Hradci Králové se tak už trenér Adrián Guľa musí bez těchto hráčů obejít. Dvaatřicetiletý Radim Řezník se již zapojil do přípravy s Mladou Boleslaví. Šestadvacetiletý ofenzivní univerzál Marko Alvir míří na jih Čech, kde se bude hlásit v českobudějovickém Dynamu. Stoper Luděk Pernica se na jaře objeví v dresu brněnské Zbrojovky, kde působil již na počátku své kariéry.

Trenér Viktorie  Guľa teď bude v očekávání, jak dopadnou námluvy s olomouckým Šimonem Faltou, který je naopak jednou z vyhlédnutých plzeňských akvizic. Na soustředění na Maltu už se Sigmou neodcestoval, přičemž klub uvedl, že stejně jako v případě Hubníka, Kerbra, Reichla, Zahradníčka a Zifčáka jde o zdravotní důvody.

Plzeň však netají, že má o sedmadvacetiletého záložníka zájem. Zvláště, když bude k mání za pakatel, neboť mu v létě končí na Hané smlouva a měl by Viktorii přijít na milion korun.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Adrian Guľa.

„Mohu potvrdit, že jsme se Sigmou v kontaktu, ale v tuto chvíli není nic rozhodnuto ani uzavřeno," reagoval na přímý dotaz Sport.cz tiskový mluvčí Plzně Václav Hanzlík.

Falta, který má na kontě dva reprezentační starty, by měl Viktorii na jaře pomoci vyřešit problémy ve středové řadě. Zvláště, když Kopic je dlouhodobě zraněný a trenér Guľa s ním nemůže počítat. Zkušený sedmadvacetiletý záložník na podzim nastoupil v dresu Sigmy k čtrnácti utkáním, v nichž vstřelil dva góly.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: