Hlavní obsah

Teplice - Jablonec 0:5Naprostá nadvláda! Jízda Jablonce pokračuje i po zimní přestávce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Považanec 0 : 1
34. Jovovič 0 : 2
39. Kratochvil 0 : 3
63. Krob 0 : 4
88. Hrubý 0 : 5
Záznam online reportáže

Teplice
Aktualizováno

Impozantním způsobem vstoupili fotbalisté Jablonce do ligového jara. V prologu k 15. kolu provázeném hustým sněžením vyhráli v Teplicích vysoko, ale zaslouženě 5:0 a stvrdili tak nejen druhou příčku v tabulce, ale rozpoutanou kanonádou i ambice naznačované už na podzim. Opětovně tak dokázali, že se jim proti sklářům daří, neboť nad nimi měli navrch už v šestém zápase v řadě.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Jablonce se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Pro teplického kouče Radima Kučeru šokující vstup do ligového jara. Poprvé s kompletním kádrem, v obraně nové akvizice Mazuch s Gabrielem a francouzským legionářem Droehnlem, přesto bylo už po první půli o prohře jeho týmu rozhodnuto.

Domácí si totiž nevěděli s hrou Jablonce vůbec rady, rychlé kombinační akce hostů rozebíraly jejich defenzivu až neskutečně snadno a lehce, takže gólman Grigar byl při jubilejním třístém zápase na ligové scéně nešťastný. Rozhodně si nepředstavoval, že po zranění se vrátí mezi tyče a za poločas inkasuje hned třikrát.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Šimon Gabriel z Teplic a Martin Doležal z Jablonce.

A to měl před sebou nově poskládanou obranu, kterou měl dirigovat zkušený Ondřej Mazuch. Jenže hořel stejně jako celé teplické mužstvo. Během sedmnácti minut dostalo od aktivitou překypujícího Jablonce tři góly, přičemž hrubky domácích hráčů k tomu Považancovi a hlavně autorovi třetí branky Kratochvílovi hodně pomohly.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Jablonce se radují z gólu.

Do druhé půle sice udělal Kučera hned tři změny v sestavě, jenže mizérie jeho týmu neměla mít konce. Krob ji po neskutečných zmatcích teplické obrany čtvrtým gólem ztrestal.

Hrubý ji pak v samém závěru zpečetil a potvrdil, že Jablonci se proti Teplicím daří. Vždyť nad nimi měl navrch už v šestém zápase v řadě.

Teplice - Jablonec 0:5 (0:3)
Branky: 22. Považanec, 34. Jovovič, 39. Kratochvíl. 56. Krob, 88. Hrubý. Rozhodčí: Franěk - Blažej, Poživil - Adam (video). ŽK: Gabriel - Kratochvíl.
Teplice: Grigar - Gabriel, Mazuch, Droehnle (68. Vondrášek) - Černý, Mareček (46. Jukl), T. Kučera, Žitný (68. Macej), Radosta (46. Moulis) - Vukadinovič (46. J. Mareš), Řezníček. Trenér: R. Kučera.
Jablonec: Hanuš - Holík, Štěpánek, Zelený, Krob (83. Haitl) - Hübschman - Jovovič (71. Pleštil), Považanec, Kratochvíl (80. Hrubý), Pilař (83. Podaný) - Doležal. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: