Hlavní obsah

Plzeň nedala v závěru penaltu a překvapivě ztratila. Šlágr Baníku se Spartou gól nepřinesl

Aktualizováno

Fotbalisté Plzně pokračují v nevýrazných výkonech z podzimu i v jarní části. V 15. ligovém kole Viktoria jen remizovala v Příbrami 0:0, záložník Západočechů Aleš Čermák v závěru zápasu neproměnil penaltu. Šlágr mezi ostravským Baníkem a Spartou hraný v pořádném mrazu gól nepřinesl. Pardubice ve vršovickém azylu premiérově prohrály, České Budějovice vezou domů výhru 2:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaný záložník Plzně Aleš Čermák.

Článek
Fotogalerie

Už potřetí za sebou nedala Plzeň v lize gól a z Příbrami veze jen bod za bezbrankovou remízu. Západočeši sice měli celý zápas tlak, střelecky ale vyhořeli. Smolařem duelu byl jejich záložník Aleš Čermák. Nejprve trefil břevno, v 87. minutě se pak postavil k pokutovému kopu, branku Kočího ale minul. Venku Plzeň nevyhrála pošesté za sebou. Pro Příbram vedenou bývalým kapitánem Plzně Horváthem je bod cenným ziskem.

Sparta dorazila do pořádně mrazivé Ostravy se značně oslabeným kádrem a vrací se s remízou 0:0. Domácí vyslali za celý zápas jedinou střelu mezi tři tyče, hosté dokonce žádnou. Pražané neprohráli s Baníkem posedmé za sebou. V součtu s podzimem Ostrava bodovala posedmé v řadě, Sparta počtvrté.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Nemanja Kuzmanovič z Ostravy a Dávid Hancko ze Sparty.

Vůbec první porážku v domácím azylu v Ďolíčku zaznamenaly Pardubice. Z předchozích sedmi ligových duelů na vršovickém stadionu vyválčil nováček čtyři výhry a tři remízy, Českým Budějovicím ale podlehl 0:2. Jihočechy poslal do vedení v závěru prvního poločasu proměněnou penaltou Čolič, na konci utkání přidal druhou pojistku Alvir. Svěřenci kouče Horejše potvrdili, že se jim venku daří - z osmi duelů na hřištích soupeřů prohráli jediný.

Reklama