Hlavní obsah

Ostrava - Plzeň 0:2Viktoria vyhrála v Ostravě a posunula se na páté místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
65. Ondrášek 0 : 1
86. Stronati (vlastní) 0 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Plzně vyhráli v 17. kole první ligy v Ostravě 2:0 a poprvé od září v soutěži naplno bodovali ve dvou utkáních po sobě. Vítězný gól Viktorie vstřelil v 65. minutě Zdeněk Ondrášek, v závěru si Patrizio Stronati vstřelil vlastní branku. Západočeši zvítězili venku v lize po šesti duelech a posunuli se na páté místo právě před Baník. Slezané nezvítězili ve čtvrtém z posledních pěti kol.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Martin Fillo z Ostravy a Pavel Šulc z Plzně.

Článek

Zápas měl od začátku na nesnadném terénu tempo a spád, ale chyběly mu gólové situace. V mezihře sice obě strany dokázaly na útočné polovině kombinovat, ale do finální fáze se nedostávaly. Ondrášek to proto zkusil zpoza vápna zhruba z 20 metrů, ale jeho prudký pokus Laštůvka zlikvidoval.

Hosté pak přišli o zraněného Kovaříka, který po srážce s De Azevedem vypadal hodně dezorientovaně a nakonec ho museli odnést na nosítkách.

Napětí do vápna přinesl až pět minut před koncem úvodní půle Zajíc, který se protáhl po lajně, jeho střelu z úhlu Staněk vyrazil před Holzera, jenž ale nedokázal lépe zamířit a přestřelil. Už v nastaveném čase se v ohrožení ocitla i ostravská brána a Laštůvka měl štěstí, že Šulcův pokus z velkého vápna směřoval kousek vedle tyče.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Tomáš Zajíc z Ostravy, Pavel Šulc z Plzně, Martin Fillo z Ostravy.

Viktoria do druhé půle nastoupila mnohem aktivněji a hned v úvodních minutách se několikrát prokombinovala až do šestnáctky. Skórovat ale mohl v 55. minutě De Azevedo, k němuž propadl Laštůvkův výkop. Brazilec však své sólo zakončil nepříliš umístěnou střelou, kterou Staněk vyrazil.

Převaha hostů přesto rostla. Plzeň po hodině hry zatlačila soupeře před Laštůvku, gól však vstřelila z brejku. Šulc zatáhl v 65. minutě akci po pravé straně a Ondrášek jeho přihrávku efektně z malého vápna poslal za Laštůvku. Český reprezentant se v lize trefil po devíti duelech.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Martin Fillo z Ostravy a Šimon Falta z Plzně.

Západočeši i poté měli zápas pod kontrolou. Domácí nebyli příliš nebezpeční. Jejich porážku zpečetil vlastním gólem v 86. minutě Stronati, který z malého vápna nešťastně tečoval do vlastní sítě střelu Falty, jenž odehrál 150. utkání v soutěži.

Ostrava nevyhrála doma v lize čtvrtý z posledních pěti zápasů. Plzeň od srpna 2009 neprohrála v nejvyšší soutěži s Baníkem ve 22 duelech po sobě a v posledních čtyřech vzájemných duelech navíc neinkasovala.

17. kolo první fotbalové ligy:
Baník Ostrava - Viktoria Plzeň 0:2 (0:0)
Branky: 65. Ondrášek, 86. vlastní Stronati. Rozhodčí: Proske - Nádvorník, Novák - Adam (video). ŽK: De Azevedo - Šulc, Havel. Bez diváků.
Ostrava: Laštůvka - Fillo, Svozil, Stronati, Ndefe - De Azevedo (72. Buchta), Jánoš, Tetour (72. Mena), Kaloč (87. Pokorný), Holzer (65. Potočný) - Zajíc (66. Šašinka). Trenér: Kozel.
Plzeň: Staněk - Havel, Kaša, Brabec, Kovařík (26. Ba Loua) - Bucha, Kalvach, Šulc (90. Matějka) - Kayamba (77. Mihálik), Ondrášek (90. Beauguel), Falta. Trenér: Guľa.

Reklama

Související témata: