Hlavní obsah

Boleslav se rozšoupla! Z Itálie si vypůjčila nedávnou oporu Slavie

Mladá Boleslav
Aktualizováno

Sestoupit za žádnou cenu nechtějí! Situace je však vážná, a tak musejí Středočeši jednat. Sedmadvacetiletý levonohý záložník Jaromír Zmrhal posílil od prvního únorového dne fotbalisty Mladé Boleslavi. Z italského druholigového klubu Brescia Calcio, kam předloni přestoupil z pražské Slavie, přichází na hostování zatím do letošního června. Zmrhal tak ještě bude mít šanci znovu se připomenout i stavitelům národního týmu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Jaromír Zmrhal slaví svoji trefu v derby proti Bohemians.

Článek
Fotogalerie

Zajímavá změna, od které si obě strany hodně slibují. Protože nový trenér v Brescii Davide Dionigi nedával Zmrhalovi příležitosti odpovídající jeho ambicím, tak český internacionál hledal uplatnění jinde. Po sérii telefonických konzultací se rychle dohodl na hostování v Mladé Boleslavi.

„Konečné rozhodnutí padlo v poslední lednové neděli a v pondělí už jsem trénoval v Boleslavi. Především chci pravidelně hrát. Udělám maximum pro zlepšení jejího postavení v ligové tabulce. Viděl jsem její poslední dva ligové zápasy a bylo zřejmé, že se herně zvedá," líčí po absolvování prvního tréninku s novými spoluhráči pro klubový web Jaromír Zmrhal.

Nadále myslí i na národní tým. Během jara hodlá znovu zaujmout trenéra české reprezentace Jaroslava Šilhavého při sestavování nominace na letošní EURO. „Chci se o tu šanci poprat," netají patnáctinásobný reprezentant.

Jeden z nejhezčích gólů v kariéře, řekl šťastný střelec Jaromír Zmrhal.Video: Sport.cz

Do české ligy se vrátil po roce a půl. Bývalý kouč národního týmu Karel Jarolím vítá, že jeho nový svěřenec takovou ambici stále má.

„Věřím, že má na to, aby se do reprezentace prosadil. Bude samozřejmě záležet na něm i na nás, abychom předváděli slušný fotbal," uvědomuje si mladoboleslavský trenér, jenž byl u Zmrhalova debutu v reprezentačním A mužstvu 11. října 2016 v kvalifikačním utkání proti Ázerbájdžánu (0:0). Za národní tým naposledy nastoupil v říjnu 2019.

EURO jako motivace

„Jsem přesvědčený, že Zmrhal je vhodný typ do našeho mužstva a že budeme schopní si pomoct navzájem, my jemu a on nám, a že naše spolupráce bude užitečná. Je to rychlostní typ, pracovitý kluk s dobrým charakterem. Jsem proto přesvědčený, že jak v kabině, tak na hřišti se stane platným hráčem," těší se Jarolím na působení nové posily.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Zmrhal během tréninku reprezentace před zápasy s Anglií a Severním Irskem.

„Jsme rádi, že se nám společným úsilím povedlo domluvit toto hostování," přidává se Karol Kisel z agentury K2K Sports Entertainment Group, která Zmrhala zastupuje.

„Věříme, že svojí kvalitou a zkušenostmi pomůže boleslavskému klubu dostat se v ligové tabulce na vyšší příčky a pod trenérským vedením pana Jarolíma se dostane do českého národního týmu na EURO, což je pro Jaromíra velká výzva v kariéře," dodává Kisel.

Zmrhal přestoupil v srpnu 2019 z pražské Slavie do Brescie, s níž ale sestoupil do druhé ligy. V aktuální sezoně Serie B naskočil pouze do sedmi zápasů. Naposledy nastoupil v polovině prosince.

V nejvyšší soutěži odehrál Zmrhal za Slavii 187 zápasů a vstřelil v nich 26 branek.

Reklama