Hlavní obsah

Liberec - Zlín 1:0Rondič oslavil narozeniny vítězným gólem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
69. Rondič 1 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Libereckému kouči Hoftychovi se povedlo střídání. V dohrávce 17. kola proti Zlínu poslal po hodině hry za stavu 0:0 na plac Rondiče a ten po deseti minutách vstřelil vítězný gól. Severočeši porazili Zlín v bojovném utkání 1:0 a upevnili si pátou příčku v tabulce. Tým z Valašska v závěru neproměnil pokutový kop a prodloužil tak čekání na tři body na devět duelů. Naposledy zvítězil na konci listopadu v Karviné.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Imad Rondič z Liberce se raduje z gólu proti Zlínu.

Článek
Fotogalerie

Oba týmy v posledním kole remizovali 0:0 a i ve vzájemném souboji dlouho drželi bezbrankový stav. Prosadil se až dvacet minut před koncem střídající bosenský útočník Rondič, jenž tak oslavil úterní 22. narozeniny. Čtyři minuty před koncem mohl srovnat Poznar z penalty za ruku Mosquery, nastřelil jen břevno.

Úvod zápasu patřil Liberci, pak však byli úvodnímu gólu blíže hosté. Do sestavy domácích se vrátil Mosquera, jemuž vypršel třízápasový disciplinární trest za vyloučení v Ostravě. A právě po centrech kolumbijského záložníka z levé strany Liberec v první půli hrozil. Poprvé skvěle našel ve 12. minutě v šestnáctce Rabušice, jenž si míč pravačkou zpracoval a levačkou na hraně malého vápna vystřelil. Jeho pokus však dokázal gólman Dostál ve spolupráci se stoperem Simerským zblokovat. Podruhé našel Mosquera Rabušice o osm minut později, útočník modrobílých hlavičkoval jen těsně vedle branky.

Po dvaceti minutách hry začali být nebezpeční i hosté. Nejprve ve 21. minutě pálil zpoza vápna Conde. Branku jen těsně minul, Nguyen se za míčem jen ohlédl. O dvě minuty později hosté již slavili, ale Poznarův gól kvůli ofsajdu neplatil. A třetí dobrou možnost měl Zlín po půl hodině hry. Fantiš však po pěkné Janoškově přihrávce stříleným centrem z rohu malého vápna situaci nevyřešil dobře.

Skóre v bojovném utkání s řadou žlutých karet otevřel v 69. minutě střídající Rondič, který si vyskočil na centr Mosquery a na jeho přesnou hlavičku Dostál již nedosáhl. Hosté měli obrovskou příležitost srovnat v 86. minutě. Sudí Berka po konzultaci s videorozhodčím ukázal na penaltovou značku za ruku Mosquery. K penaltě se postavil Poznar, nastřelil jen břevno branky domácích. V té již stál Knobloch, který v 68. minutě vystřídal zraněného Nguyena. I přes penaltu udržel čisté konto a tři body brali modrobílí.

17. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - Fastav Zlín 1:0 (0:0)
Branka: 69. Rondič. Rozhodčí: Berka - Mokrusch, Vodrážka - Orel (video). ŽK: Mara, Sadílek, Faško, Karafiát, Mosquera - Jawo, Potočný, Janetzký, Procházka. Bez diváků.
Liberec: Nguyen (68. Knobloch) - Koscelník, Jugas, Chaluš, Mikula - Karafiát (68. Purzitidis), Mara (46. Sadílek) - Pešek (88. Šulc), Faško (58. Rondič), Mosquera - Rabušic. Trenér: Hoftych.
Zlín: Dostál - Fantiš, Buchta, Simerský, Procházka - Conde, Janošek (76. Matejov), Hlinka (87. Martínez) - Potočný (87. Dramé), Poznar, Jawo (63. Janetzký). Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: