Hlavní obsah

Cestovatel Radakovič se přesouvá ze Sparty do Polska

Praha
Aktualizováno

Rusko, Kazachstán, teď Polsko. Docela slušný cestovatel. Uroš Radaković odchází na půlroční hostování z fotbalové Sparty do třináctého týmu polské ligy Wisly Krakov. Doposud se obránce po návratu z hostování v Astaně připravoval spolu s A-týmem, měl ale povolení hledat si jiné angažmá. Do nominace se nedostal ani po příchodu nového trenéra Pavla Vrby.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Václav Drchal, Uroš Radakovič a Costa oslavují gól na 3:1 během utkání s Baníkem.

Článek

Přišel na Letnou v létě 2018 ze Sigmy Olomouc. Na začátku sparťanského angažmá patřil Uroš Radaković do základní sestavy, druhou polovinu premiérového ročníku v Praze mu zkomplikovalo zranění. Přesto si připsal 30 soutěžních zápasů. Dvakrát se z pozice stopera zapsal mezi střelce.

Také v letní přípravě na minulou sezonu jej zbrzdilo zranění. V úvodu ročníku ještě za Spartu odehrál tři ligové zápasy a nastoupil také v odvetě třetího předkola Evropské ligy na hřišti tureckého Trabzonsporu. Následně zamířil na roční hostování s opcí do ruského Orenburgu.

Podzim aktuální sezony pak 26letý srbský stoper strávil v kazašské Astaně, v jejímž dresu zasáhl i do předkola Ligy mistrů. Před příchodem do Olomouce působil v Itálii, kde hrál za Boloňu a Novaru. Teď si poprvé vyzkouší také angažmá v Polsku.

Reklama