Hlavní obsah

Odčinili jsme výbuch s Opavou, radoval se Horejš

Praha

Před týdnem zažil obrovské zklamání. Jeho tým na domácí půdě padl s poslední Opavou, která venku nevyhrála dlouhé měsíce. Po remíze 1:1 v sobotním duelu fotbalové ligy na Bohemians měl kouč Českých Budějovic David Horejš úplně jiné pocity.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Trenér Českých Budějovic David Horejš.

Článek
Fotogalerie

„Jsme rádi, že jsme výsledkově odčinili zápas s Opavou. Podali jsme diametrálně odlišný výkon," pochvaloval si Horejš. Dynamo vlétlo do Ďolíčku sebevědomě, v prvním poločase bylo nebezpečnější. Brankář Klokanů Le Giang domácí dvakrát zachránil od gólu.

„Šlo o zápas dvou rozdílných poločasů. V prvním jsme byli lepší, nebezpečnější. Měli jsme i šance, ale neproměnili je. Chtěli jsme jít do vedení, bohužel se tak nestalo," narážel Horejš na gól domácího Bartka z 72. minuty.

Dynamo ale bleskově zareagovalo, z pokutového kopu srovnal Čolič. „Do druhé půle vstoupila Bohemka aktivněji. Když se hra vyrovnala, dostali jsme gól. Jsem rád, že jsme dokázali nepříznivý stav zvrátit. Bohemka je doma velice silná," těší Horejše, který přiznal, že se Budějovičtí v týdnu poctivě chystali na změny v rozestavení Klokanů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Penalta proti Bohemce. Brankář Klokanů Patrik Le Giang se marně natahuje po střele Benjamina Čoliče z Českých Budějovic.

„Když Bohemka změnila rozestavení, vyjeli jsme s plánem B. Musím říct, že to z naší strany fungovalo dobře. Bod z venku beru, musíme pracovat s pokorou. Jsem spokojený," dodal Horejš.

Reklama

Související témata: