Hlavní obsah

Poplach na Slavii! Podle Tvrdíka se v týmu sešívaných objevila britská mutace koronaviru

Praha
Aktualizováno

V neděli je v rámci domácí nejvyšší soutěže má v Edenu čekat zápas s Baníkem Ostrava, ve čtvrtek pak na stejném místě první čtvrtfinále Evropské ligy proti Glasgow Rangers. Přípravu fotbalistů Slavie na nejbližší duely fakt může poznamenat výskyt koronaviru v jejich týmu. Podle šéfa červenobílých Jaroslava Tvrdíka se totiž v týmu nejspíš vyskytla britská mutace viru. Opakované sobotní testy provedené všem členům týmu ukázaly negativní výsledek, takže zápas s Baníkem se hrát bude.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský a předseda představenstva klubu z Edenu Jaroslav Tvrdík.

Článek

Tvrdík v sobotu odpoledne na svém Twitteru napsal, že britská mutace se ve Slavii mohla objevit po jejím zápase na Slovácku minulou neděli. Vedoucí tým Fortuna ligy porazil třetího v tabulce 3:2.

Ve čtvrtek pak Slovácko muselo zamířit do karantény, protože se v jeho kádru objevila řada nakažených. Odložen tak musel být páteční zápas Slovácka v Ďolíčku proti Pardubicím i ten příští neděli v Olomouci.

„Bohužel ze Slovácka jsme si asi nepřivezli jen výhru, ale i britskou mutaci. Po včerejších PCR testech se bude tým nejbližších 5 dnů podrobovat vyšetření PCR testy každý den před společným tréninkem/zápasem," napsal Tvrdík v sobotu na Twitteru.

„Nadějí je, že velký počet osob covid absolvoval v posledních 90 dnech," dodal šéf Slavie bez podrobností, kdo z hráčů či členů realizačního týmu je aktuálně nakažen. Velká část hráčů Slavie už koronavirus prodělala, někteří i opakovaně.

V sobotu večer pak Tvrdík připojil na svém Twitteru informaci, že všichni členové týmu měli v průběhu dne opakovaný test s negativním výsledkem a v neděli se zápas s Baníkem hrát bude.

„Všichni, co se dnes podrobili opakovaným testům, negativní. Tým jde trénovat a zítra hrajeme. Klub bude pokračovat v přísných opatřeních. Vstup do Edenu pouze s platným PCR testem pro všechny včetně zaměstnanců," informoval Tvrdík.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama