Hlavní obsah

Zlín - Bohemians 1905 0:0Ševci nedali penaltu, bodovali aspoň potřetí za sebou

Fotbalisté Zlína remizovali ve 22. kole první ligy s Bohemians 1905 bez branek. V 79. minutě mohl z penalty rozhodnout domácí Dominik Simerský, ale pokutový kop neproměnil. Ševci i tak bodovali v lize potřetí za sebou a v neúplné tabulce figurují na 11. místě. Klokani, kteří jsou o bod zpět dvanáctí, čekají čtyři kola na vítězství.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva David Puškáč z Bohemians a Cheick Oumar Conde ze Zlína.

Článek

Domácí tým nastoupil i s nejlepším střelcem Poznarem, který se po zranění v minulém kole dal dohromady. Hosté hráli bez veterána Jindřiška, navíc už v sedmé minutě musel odstoupit zraněný Novák.

První velkou šanci utkání si vypracovali Klokani. Ve 12. minutě po Vaníčkově centru zprava stál osamocen před zlínskou brankou Hůlka, ale hlavičku poslal mimo tři tyče.

Byla to na dlouhou dobu jediná příležitost ke skórování, neboť oba celky se soustředily na poctivou defenzivu. Ve 28. minutě zahrávali domácí přímý kop z hranice šestnáctky po faulu Ljovina na Janetzkého, ale Hlinka nechal po přízemní střele vyniknout gólmana Pražanů.

Do konce prvního poločasu byli aktivnější hosté. Schumacherovu střelu stihl před Dostálem zblokovat Fantiš, rohovým kopem pak skončila Pulkrabova teč. Na druhé straně střelu Dramého chytil Le Giang.

V 50. minutě zahrozili hosté opět ze vzduchu. Puškáč se prodral mezi zlínskými stopery, ale hlavičkou mířil vedle. Poté se neujaly Vaníčkova střela ani rychlý brejk Pulkraba. Na druhé straně uhlídal Köstl Poznara a Hlinka mířil nad.

S přibývajícím časem sílil tlak domácích. Po kontaktu Hůlky s Poznarem posvětil viderozhodčí pokutový kop pro Zlín, stoper Simerský ovšem v 79. minutě zamířil nad branku Le Gianga. Ševci neproměnili druhou z posledních tří penalt.

Bohemians v nejvyšší soutěži od dubna 2003 neprohráli ve Zlíně posedmé za sebou a venku v této ligové sezoně získali teprve šestý bod.

Fotbalová liga - 22. kolo:
Fastav Zlín - Bohemians Praha 1905 0:0
Rozhodčí: Klíma - Blažej, Antoníček - Proske (video). ŽK: Procházka, Čanturišvili - Pulkrab. Bez diváků.
Zlín: S. Dostál - Fantiš (80. Cedidla), Simerský, Buchta, Procházka - Hlinka, Conde, Janetzký (46. Jawo) - Dramé, Poznar, Potočný (64. Čanturišvili). Trenér: Páník.
Bohemians: Le Giang - Köstl, Hůlka, Vondra - M. Dostál, Novák (7. Vaníček), Květ, Ljovin, Schumacher (71. Bartek) - Pulkrab (85. Hronek), Puškáč (71. Necid). Trenér: Klusáček.

Reklama