Hlavní obsah

Šlapák rekord neohrozil, o derby však opora Slavie přijde

Praha
Aktualizováno

Pražské derby přišlo o velkou oporu sešívaných. Disciplinární komise potrestala Abdallaha Simu zákazem startu na dvě soutěžní utkání za vyloučení v duelu s Opavou. Fotbalista pražské Slavie tak přijde o derby se Spartou, které na podzim při výhře 3:0 na Letné rozhodl dvěma góly. Sešívaní hrají po reprezentační přestávce nejprve v Brně, v dalším kole pak v Edenu hostí Spartu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Abdallah Sima ze Slavie Praha a jeho šlapák na brankáře Opavy Tomáše Digaňu.

Článek
Fotogalerie

S jedenácti góly na kontě útočí na korunu krále ligových střelců. Jen jednu trefu ztrácí na klubového spoluhráče Jana Kuchtu.

V posledním duelu s Opavou ovšem Abdallah Sima svou snahu přehnal. Ve 20. minutě trefil mimo vápno ostrým šlapákem brankáře Digaňu a sudí Cieslar ho místo původně udělené žluté karty po zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace vyloučil.

„Věděl jsem, že budu u balonu dřív. Odkopl jsem balon, dohrál mě šlapákem. Rozhodčí to posoudil jako červenou kartu," popsal Digaňa.

Favorit i o deseti hladce zvítězil 4:0 a 36. zápasem v řadě vyrovnal vlastní ligový rekord v neporazitelnosti z období v letech 2016 až 2017.

Sima si teď po návratu z akcí reprezentace Senegalu, do níž byl poprvé povolán, v lize odpočine.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Abdallah Sima ze Slavie Praha vidí od sudího Cieslara červenou kartu během utkání s Opavou.

Na Slavii pak byl po druhé žluté kartě vyloučen také opavský Jiří Kulhánek, který dostal stop na jedno utkání. Stejně dopadl ostravský Filip Kaloč za vyloučení v poháru na Spartě, trest už si odpykal v lize.

Za čtyři žluté karty si jednou nezahrají Jan Navrátil (Slovácko), Kristi Qose (Karviná), Juan Olivier Kingue (Příbram), Radek Látal (Olomouc), David Šimek (Mladá Boleslav), Oscar Dorley (Slavia) a Tomáš Solil (Pardubice).

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: