Hlavní obsah

Třinácté marné derby. Naše vina, bere Dočkal odpovědnost i na sebe

Praha

Nadvláda sešívaných byla v ohrožení jen jeden poločas. Výsledek je ovšem tradiční. Letenský kapitán byl v březnu 2016 aktérem posledního vítězství fotbalové Sparty v derby. V neděli se její zoufalství rozrostlo již na třináct zápasů o Prahu bez vítězství. „Musíme uznat sílu Slavie, kterou teď má,“ smutně konstatuje záložník Bořek Dočkal po porážce 0:2 ve 26. ligovém kole.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bořek Dočkal ze Sparty a Lukáš Provod ze Slavie během derby.

Článek
Fotogalerie

Solidní první poločas s řadou šancí, z nichž mohli otevřít skóre. Efekt žádný. A těsně před přestávkou muž s kapitánskou páskou si nepokrytě zanadával a zaklel. Holešův gól do šatny rozhodl, vyzyvatelé šampionů na něj už zareagovat nedokázali.

„Příčin porážky je samozřejmě víc. Hlavní asi je, že když už jsme do zápasu dobře vstoupili a všichni cítili, že jsme lepším mužstvem na hřišti, tak jsme to nebyli schopní zúročit nějakým gólem a dostat se do vedení," žehrá Bořek Dočkal v rozhovoru pro klubovou televizi.

Co je tedy jeho týmu platný kompliment od trenéra soupeře Jindřicha Trpišovského, že se Sparta pod taktovkou Pavla Vrby zlepšila a byla těžkým protivníkem...

„Začátek jsme opravdu hráli slušně a vytvořili si situací dost. Venkovní zápas, derby. Nemůžeme čekat, že příležitostí přijde pět stoprocentních. Měli jsme slušné šance a je chyba nás, ofenzivních hráčů, že jsme tým do vedení nedostali," bere dvaatřicetiletý záložník vinu i na sebe.

Po přestávce se ukázalo, že derby rozhodla vedoucí branka Tomáše Holeše z poslední minuty úvodního dějství. Do té doby nervózní domácí uklidnila, Spartu vyřídila.

„V takovém zápase první gól dostává tým do velké výhody a Slavia potom hrála dobře," kaboní se reprezentační středopolař.

Narazili na své limity

Sparta dosud pod trenérem Vrbou v osmi soutěžních zápasech neprohrála (z toho šest v lize), ve většině utkání byla velmi produktivní. Tváří v tvář rozjetému lídrovi ovšem narazila na své limity.

„Mrzí mě, že jsme vydrželi hrát dobře víceméně poločas nebo jenom do gólu. Čekal bych, že je v druhé půli ještě zmáčkneme, uděláme jim zápas těžší a vytvoříme si víc šancí. Tam už to bohužel Slavia měla pod kontrolou," je Dočkal zklamaný.

Druhá Sparta má sice dva odložené zápasy k dobru, ztráta 17 bodů na obhájce titulu je ovšem po neděli propastná.

„Pocit z prvního poločasu bychom si asi měli vzít do dalších zápasů a zbytku sezony. Musíme uznat sílu Slavie, kterou teď má," uznává její odchovanec.

Chabý efekt derby, před nímž Letenští vzhledem k dané konstelaci cítili a doufali, že by pětileté čekání na vítězství konečně mohli ukončit.

„Při absencích a sestavě Slavie jsme měli uhrát lepší výsledek," nehledá Dočkal žádné alibi.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články