Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Hrdina z Arsenalu stále v ráži, Plzeň ničil trumf z druhé ligy

Zdálo se, že v nabitém programu může být derby nad jejich síly. Nebylo, bitva o Prahu dopadla jako ve většině případů za posledních pět let. Vítězstvím sešívaných, kteří neohroženě mašírují za dalším mistrovským titulem. Tři hráči Slavie a jeden Sparty figurují v ideální sestavě 26. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Dva zástupce mají v jedenáctce Slovácko, Jablonec a Karviná.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 26. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:

Článek

Nezapomenutelný týden. Nejprve jako stoper z nouze zařídil remízu na Arsenalu, potom záložník Holeš vstřelil vítězný gól v derby. Druhý přidal střídající žolík Tecl, vysoký standard poslední doby potvrdil Provod. Spartě nebylo nic platné, že Pavelka si vysloužil pochvalu od kouče slávistů Trpišovského.

Slovácko uhájilo v důležitém duelu s Libercem třetí příčku, spolehnout se mohlo na své krajní obránce Kalabišku a Reinberka. Jablonec se ovšem nevzdává, Zlín doma porazil. Výborný byl Jovovič, trefil se také obránce Kubista.

Plzeň narazila v Karviné na velký odpor. Ztroskotala na brankáři Ciupovi, který ještě nedávno dělal náhradníka ve druhé lize, v záloze se pak dařilo Čmelíkovi. Střelcem kola je ostravský Zajíc, který se v derby s Opavou trefil dvakrát.

Sestava 26. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:
Ciupa (Karviná) - Reinberk (Slovácko), Kubista (Jablonec), Kalabiška (Slovácko) - Čmelík (Karviná), Holeš (Slavia), Pavelka (Sparta), Provod (Slavia) - Zajíc (Ostrava), Tecl (Slavia), Jovovič (Jablonec).

Reklama