Hlavní obsah

Teplice - Zlín 0:0Teplice skok k záchraně neudělaly, se Zlínem jen remizovaly

Teplice

Mohly významně poskočit k záchraně, Teplice však v nedělním duelu 30. kola fotbalové ligy Zlín neporazily. Nezáživný duel na Stínadlech skončil bezbrankovou remízou. Severočeši tak mají na šestnácté Brno nadále jen čtyřbodový náskok. Zlín naopak zastavil pád, bodoval po šesti porážkách.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva brankář Zlína Stanislav Dostál, Róbert Matejov ze Zlína a Vukadin Vukadinovič z Teplic v utkání 30. kola Fortuna ligy.

Článek

Severočeši věděli, že v případě vítězství budou mít na dosah záchranu, což jim evidentně svazovalo nohy. Zlín, který v posledních týdnech zapadl do výsledkové krize, byl v prvním poločase nebezpečnější.

Do vedení ho mohl dostat Poznar, který si na úrovni penalty naskočil na centr z přímého kopu. Hlavičku však nasměroval vedle. Vzápětí se ve vzduchu prosadil Jawo, Grigar ale domácí podržel. Stejně tak zneškodnil následující šanci Vraštila, který se na malém vápně prosadil k hlavičce.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Utkání 30. kola první fotbalové ligy mezi Teplicemi a Zlínem.

Teplice, kterým chybělo jedenáct zraněných hráčům, se probraly až před přestávkou, kdy se za hlavu chytal Jukl. Sám před hostující brankou v obrovské šanci hlavičkoval zbrkle mimo tyče.

Do druhého dějství vstoupili Severočeši jako vyměnění, začali mít víc ze hry. Mohli i skórovat: Vukadinovič dal pod sebe Juklovi, který ovšem ze solidní pozice netrefil branku.

Pak si na dlouhý pas za obranu naběhl Moulis, zlínský brankář Dostál byl nakonec u míče o centimetry dřív. Nervózní duel se pak odehrával většinou mezi šestnáctkami, dospěl k bezbrankové remíze.

Teplice - Zlín 0:0
30. kolo první fotbalové ligy:
FK Teplice - Fastav Zlín 0:0
Rozhodčí: Klíma - Caletka, Dobrovolný - Adam (video). ŽK: Kodad, Mareš - Jawo, Vraštil. Diváci: 574 (omezený počet).
Sestavy:
Teplice: Grigar - Vondrášek, Mazuch, Knapík, Černý - Jukl, Mareček, Kodad (63. Mareš), Fortelný (63. Radosta), Moulis (81. Macej) - Vukadinovič (81. Trubač). Trenér: R. Kučera.
Zlín: Dostál - Cedidla, Simerský, Buchta, Matejov - Janetzký, Vraštil, Janošek (90.+1. Kolář) - Jawo (56. Drame), Poznar, Potočný (84. Procházka). Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: