Hlavní obsah

Nováčka Hradec Králové povede v první fotbalové lize trenér Koubek

Hradec Králové

Novým trenérem fotbalistů Hradce Králové se stal Miroslav Koubek. Devětašedesátiletý kouč nahradil na lavičce prvoligového nováčka Zdenka Frťalu, který po postupu skončil z rodinných důvodů. Votroci o tom informovali na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Miroslav Koubek.

Článek

Koubek se ke klubovému trénování vrací po více než čtyřech letech. Naposledy vedl Bohemians 1905, kde skončil v dubnu 2017. Do září 2018 působil v roli asistenta Karla Jarolíma u české reprezentace. Bývalý brankář v roce 2015 získal mistrovský titul s Plzní, koučoval také Slavii, Mladou Boleslav, Ostravu a Kladno. V první lize má celkem na kontě 192 zápasů. Koubkovými asistenty v Hradci budou Stanislav Hejkal a Adrian Rolko.

"Pokud se klub rozhodl pro variantu zkušený trenér a padlo to na mě, tak je to samozřejmě pro mě velká pocta, se kterou jsem ani nepočítal. Velmi si jí vážím a je to pro mě veliká výzva," řekl Koubek pro klubovou televizi.

"Měl jsem pauzu dva a půl roku, ale určitě jsem sledoval fotbal, chodil jsem do studií a psal svoje blogy do Sportu. Byl jsem v kontaktu s ligovým fotbalem, zejména vrcholovým. Ale ani druhá liga neunikala mé pozornosti," přidal pražský rodák.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Miroslav Koubek v akci.

Cílem Východočechů bylo najít trenéra, který zažil velké zápasy, ale i těžká období. "U Miroslava Koubka je dobrý předpoklad, že ustojí neobvyklou situaci, v níž přebírá mužstvo, které právě postoupilo," uvedl sportovní ředitel Hradce Jiří Sabou. "Při několika osobních pohovorech jsem z něj cítil velkou energii a to, že ví, co mužstvo potřebuje, aby bylo v nejvyšší soutěži konkurenceschopné," dodal.

Reklama