Hlavní obsah

Druhá posila! Sparta rozšiřuje severskou kliku

Praha
Aktualizováno

Švéda a Nora už mají, teď severkou kliku na Letné ještě rozšiřují. Druhou posilou fotbalové Sparty před nadcházející sezonou se stává Casper Höjer. Šestadvacetiletý levý obránce přichází z dánského klubu Aarhus GF. Ve Spartě podepsal kontrakt do roku 2024. Klub již v úterý představil jako první novou akvizici svého odchovance Jakuba Peška, který přichází z Liberce a je v kádru reprezentace pro EURO.

Foto: sparta.cz

Casper Höjer se stal druhou letní posilou fotbalové Sparty.

Článek

Nouze o krajní obránce donutila Spartu investovat. Levý kraj by měl patřit Höjerovi. Dánové uvádějí cenu 600 tisíc eur, tedy přibližně 15 milionů korun.

„Casper je již vyhraný, zkušenější typ obránce s vyváženou ofenzivní a defenzivní činností. Obsáhne celou délku hřiště, je aktivní, zapojuje se do kombinace a dostává se i do koncovky. Má velmi dobrou kopací techniku, hraje se zarputilostí a je vidět, že chce každý zápas vyhrát. Chceme být více produktivní ze stran, a zároveň chceme, aby nám produktivitu nepřinášeli pouze ofenzivní hráči," říká o Höjerovi na klubovém webu sportovní ředitel Tomáš Rosický.

„Samozřejmě velký krok pro mě, mou rodinu i okolí. Je to pro mě opravdu velký moment. Jsem moc šťastný a nadšený, že tu mohu být. Sparta je velký klub, který obvykle hraje evropské poháry a bojuje o titul. Chci vyhrát ligu a bylo by mi opravdu velkým potěšením toho dosáhnout ve Spartě," líčí Casper Höjer.

Když se poprvé procházel po letenském stadionu, nebyla to pro něj první návštěva Prahy. „Už jsem tady byl. Myslím, že v roce 2005. Ještě jako malý kluk jsem byl v tréninkovém centru... Strahov? Ukazoval jsem fotky bratrům Rosickým. Mám moc dobré vzpomínky. Bylo to pěkné a jsem opravdu rád, že jsem tady v tomhle prostředí," usmívá se nová posila.

Sport.cz o dohodě klubů informoval již v půlce května. Podle dánských zdrojů kvůli jednání se Spartou až z Mexika, kde několik dní pobýval, přiletěl hráčův agent Oskar Olsen. A došlo k závěrečné dohodě.

Tři vstřelené góly a deset asistencí v aktuální ligové sezoně je slušná vizitka, díky níž padl 26letý obránce do oka více klubům. Höjera chtělo angažovat třeba bundesligové Schalke, nedohodlo se ovšem s Aarhusem na ceně.

O služby levého beka se přihlásilo také Dinamo Záhřeb, jež loni na podzim nabízelo 12 milionů dánských korun (asi 41 milionů českých korun). Neuspělo, přestože zkusilo předložit svou nabídku i v zimě.

Za tři a půl roku v Aarhusu odehrál Höjer 111 ligových zápasů a z pozice levého beka vstřelil 12 gólů a na dalších 29 přihrál. Dvakrát se trefil proti svému bývalému klubu FC Kodaň, jednou proti Midtjyllandu. Právě dánský klub patří mezi tři potenciální soupeře Sparty v druhém předkole Ligy mistrů.

„Abych byl upřímný, neřeším, jestli potkáme Midtjylland. Pokud se nepletu, ve hře jsou tři týmy. Můžeme narazit na Rapid Vídeň, Midtjylland a Galatasaray. Uvidíme, koho dostaneme, ale pojďme postoupit do dalšího kola," burcuje dánský obránce.

Narodil se v Kodani, kde také začal svou profesionální kariéru. Z FC Kodaň přestoupil v roce 2014 do Lyngby Boldklub. S klubem oslavil postup do nejvyšší soutěže. V dánské Superlize debutoval v ročníku 2016/17. V lednu 2018 přestoupil do Aarhusu.

Reklama

Související témata: