Hlavní obsah

Dost krutá prohra, běduje kapitán Budějovic

Z jeho hlasu bylo znát, jak ho finální výsledek bolí. Stoper Martin Králik vstřebával domácí nezdar (1:3) s Baníkem, byť České Budějovice předvedly v sobotu paradoxně nejlepší výkon z odehraných tří zápasů v nové ligové sezoně.

Foto: Michal Bártík/Dynamo České Budějovice

Kapitán Českých Budějovic Martin Králik (vlevo) a útočník Baníku Ladislav Almási v utkání 3. kola Fortuna ligy.

Článek

„Dost krutá prohra. Herně to bylo z naší strany dobré, bohužel jsme si dvakrát neporadili s centry, které do vápna chodily," štvalo kapitána Dynama. „A přitom jsme se na ně připravovali. Věděli jsme, že jich tam Baník dává hodně. Jenže jsme je dvakrát špatně pokryli a dvakrát jsme to měli v síti," lamentoval.

„Chování hráčů v pokutovém území, ať už v obranném nebo útočném, byl dneska obrovský rozdíl," připomněl trenér Jihočechů David Horejš. Byl zklamaný. V úvodním kole si Tepličtí na Střeleckém ostrově vypracovali v první půli tři velké příležitosti. Neproměnili ani jednu a Budějovice nakonec z první vážnější akce zlomily duel ve svůj prospěch. Po minulé porážce na Slovácku si chtěly před vlastními fandy spravit chuť a v bodový zisk doufaly i za nepříznivého stavu 0:2.

Foto: Michal Bártík/Dynamo České Budějovice

Nemanja Kuzmanovič z Baníku (vpravo) sleduje souboj mezi záložníkem Českých Budějovic Petrem Javorkem (vlevo) a obráncem Ostravy Jiřím Fleišmanem.

Krev do žil jim ostatně nalil Fortune Bassey, nigerijský útočník, jenž v 58. minutě po povedeném průniku snížil levačkou na 1:2 a vrátil Jihočechy do utkání. „Ve vyrovnání jsme věřili dost. Na klucích bylo i vidět, jak nám gól pomohl. Ještě víc jsme přidali, měli jsme nějaké šance, které jsme mohli proměnit," povzdechl si Králik.

Foto: Michal Bártík/Dynamo České Budějovice

Útočník Českých Budějovic Fortune Bassey slaví gól proti Baníku Ostrava v zápase 3. kola Fortuna ligy.

Místo obratu však přišel v závěru třetí úder z kopačky Lischky, který Střelecký ostrov proměnil v gejzír ostravského nadšení. Jihočeši se pokusí tříbodový zisk rozmnožit příští sobotu, kdy cestují do Olomouce.

Reklama