Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Teplice 3:1Boleslav potvrdila roli favorita, doma třemi góly srazila Teplice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Fila 1 : 0
26. Mareš 1 : 1
35. Skalák (penalta) 2 : 1
90. Stránský 3 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Fotbalisté Mladé Boleslavi zvítězili v sobotním duelu 5. kola první ligy 3:1 nad Teplicemi. Vedli gólem Fily, vzápětí však srovnal hostující Mareš. Vedení domácím vrátil Skalák z pokutového kopu, v nastavení dal razítko na tři body Stránský. Teplice, které dohrávaly v závěru bez vyloučeného Chlumeckého, prodloužily neúspěšnou venkovní sérii. Na cizím hřišti nevyhrály 12 zápasů po sobě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Mladé Boleslavi Jiří Skalák a Marek Matějovský oslavují gól. Ilustrační foto

Článek

Domácí favorit začal duel vlažně, což podtrhl hrubkou zkraje zápasu brankář Šeda. Teplický Černý se ho po špatné rozehrávce pokusil přelobovat, Šeda však svou chybu stihl napravit. Vzápětí udeřilo na druhé straně. Po centru Plechatého vypadl Čtvrtečkovi balon z rukou, Skalák ho neomylně poslal do brány. Gól však nebyl uznán, podle hlavního rozhodčího byl Čtvrtečka faulovaný Škodou.

Ve 23. minutě se Boleslav už dočkala. Ladra potáhl míč přes půlku hřiště, přihrál Filoviu, který se zasekávačkou zbavil obránce a prostřelil Čtvrtečku. Severočeši ale odpověděli bleskově. Jukl prostrčil mezi stopery balon na Mareše, který udělal obránci kličku a následně propálil Šedu.

Domácí byli jako opaření. Zpátky na koně jim pomohl penaltový faul Mazucha, který ve skluzu podrazil Skaláka. Faulovaný hráč si vzal míč a s přehledem pokutový kop proměnil. Zkraje druhého poločasu mohli hosté vyrovnat. Nejprve po brejku pálil nebezpečně Mareš, vzápětí hlavičkoval v solidní pozici Krunert, Šeda se ale překvapit nenechal.

Potom mohli pro změnu udeřit Boleslavští a odskočit soupeři o dva góly. Skalák vybídl ke skórování Ewertona, Čtvrtečka ale vytáhl skvělý zákrok. V 75. minutě pak doputoval míč v šestnáctce Severočechů k Suchému, který nedokázal trefit odkrytou bránu. Mrzet ho to ale nemuselo, Středočeši si výhru pohlídali.

Pomohl jim k tomu také svým druhým žlutým faulem teplický Chlumecký, který byl v 85. minutě vyloučen. Přesilovku Boleslav využila, definitivně do kolen srazil hosty v nastavení prvním ligovým gólem Stránský.

FK Mladá Boleslav - FK Teplice 3:1 (2:1)
Branky: 23. Fila, 35. Skalák z pen., 89. Stránský - 26. Mareš. Rozhodčí: Klíma - Antoníček, Leška - Orel (video). ŽK: Škoda, Matějovský - Chlumecký, Fortelný, R. Kučera (trenér). ČK: 85. Chlumecký (Teplice). Diváci: 2512.
Sestavy:
M. Boleslav: Šeda - Douděra, Suchý, Karafiát, Plechatý (31. Jurásek) - Skalák (78. Stránský), Matějovský (77. D. Mašek), Dancák, Ladra (60. Ewerton) - Fila (60. L. Mašek), Škoda. Trenér: Jarolím.
Teplice: Čtvrtečka - Švanda (33. Kodad), Mazuch, Knapík, Chlumecký - Jukl, Mareček (88. Hasil) - Černý, Krunert (71. Trubač), Moulis (70. Fortelný) - Mareš (71. Ledecký). Trenér: R. Kučera.

Reklama

Související témata: