Hlavní obsah

Gól po roce a půl? Fantastické, navíc se mi povedlo zavěsit pod kotlem, lebedil si stoper Klokanů

Praha

Návrat do základní sestavy oslavil gólem. Stoper Bohemians 1905 Daniel Krch poprvé na podzim nastoupil od začátku. S kapitánskou páskou se blýskl brankou, kterou v nedělním duelu 6. kola fotbalové ligy přispěl k důležité výhře nad Teplicemi (4:2).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Daniel Krch z Bohemians oslavuje gól na 2:1 během utkání s Teplicemi.

Článek

Cítíte úlevu po prvním vítězství?

Před reprezentační pauzou bylo vyhrát extrémně důležité. Především pro nás, protože jsme neměli ani jedno vítězství. Na začátku utkání jsme diktovali tempo, měli jsme spoustu standardek. Jenže jsme lehkovážností při bránění inkasovali. Byli jsme jako opaření, cítili jsme deku. Naštěstí nám pomohly standardky.

Do zápasu vás vrátila penalta po ruce Moulise, kterou proměnil Chramosta. Vzápětí jste vaším gólem obrat dokonali.

V minulé sezoně jsem se netrefil ani jednou, gól jsem dal po roce a půl. Povedlo se mi zavěsit na branku pod kotlem, což bylo fantastické. Každopádně bylo skvělé, že se nám zápas povedlo otočit ještě do přestávky.

Byl obrat velkou psychickou vzpruhou?

Tohle pomůže každému týmu. Byli jsme pak pětadvacet minut lepší, dali jsme třetí gól. Jenže od té chvíle jsme zbytečně moc zalezli. Teplice neměly už co ztratit, my se báli o výsledek.

Co řekl o utkání kouč Bohemians Luděk Klusáček
„Výkon proti Teplicím nebyl bůhvíjaký, ale vyválčili jsme tři body. Moc si jich ceníme. Ale že bychom museli vyhrát, jak jsem všude četl a slyšel... Klukům jsem v kabině řekl, že vyhrát chceme. Je přece teprve šesté kolo, není třeba na sebe dělat větší tlak než je v situace v reálu. Pomohl nám návrat Krcha do sestavy. Je to vítězný, který dokáže mužstvo vyhecovat. Patřil k nejlepším hráčům, navíc se mu podařilo dát gól."

V lize jste vyhráli po devíti zápasech. Je triumf nad Teplicemi o to příjemnější?

Rozhodně. Chtěli jsme sice uhrát vzadu nulu, což se nepovedlo. Zápas nakonec skončil přestřelkou. Ale hlavně, že už se podařilo vyhrát. Od toho se můžeme odrazit.

Vnímal jste jako kapitán větší zodpovědnost?

Jsem v Bohemce dlouho, takže ano. Stejně tak i ostatní zkušení kluci. A je jedno, jestli jsme kapitáni, nebo ne. Tlak pochopitelně nějaký cítíme, ale vyhrát chceme vždycky."

Teplice v poslední minutě snížily na 2:3, posléze si vynutily tlak. Měl jste strach, že o vítězství přijdete?

Měli jsme v hlavách, že je potřeba zabrat konečně naplno. Poslední čtvrthodina nám ale nevyšla. Když jsme skoro všechno přečkali, dostali jsme zbytečný gól. Kdybychom nechali soupeře vyrovnat, bylo by to hodně špatné.

Reklama

Související témata: