Hlavní obsah

Kozel po premiéře v Liberci: Nejsme tak silní, abychom dokázali takto rozehraný zápas dotáhnout do výhry

Praha

Vypadalo, že se v jeho případě vyplní přísloví o novém koštěti. Fotbalisté Liberce pod novým trenérem Lubošem Kozlem vedli v sobotním duelu první ligy nad Pardubicemi po prvním poločase 2:0, po přestávce však vypadli z role, nakonec byli rádi za bod (2:2).

Foto: @FCSlovanLiberec, Twitter

Novým trenérem fotbalistů Liberce se stal Luboš Kozel.

Článek

„Ukázalo se, že nejsme ještě tak silní, abychom dokázali takto rozehraný zápas dotáhnout do vítězství," povzdechl si Kozel po své premiéře ve Slovanu. Oproti předchozímu zápasu v Českých Budějovicích, který vedl ještě jeho předchůdce Pavel Hoftych, udělal Kozel v základní sestavě několik změn. Zdálo, že se trefil. Severočeši díky trefám Rondiče a Mészároše vedli po první půli o dvě banky.

„Zhruba od desáté minuty jsme hráli přesně tak, jak bychom chtěli. Měli jsme rychlý přechod do útoku, dali jsme díky tomu dva góly. Kdyby proměnil velkou šanci Matoušek, mohli jsme dát i tři. Bohužel ve druhém poločase jsme na výkon z prvního vůbec nenavázali," uvedl Kozel.

S Libercem zamávala první inkasovaná branka, byl najednou kouzla zbavený. Nechybělo mnoho, aby z Ďolíčku odjel s prázdnou. „Za stavu dva dva jsme ještě mohli vyřešit dvě šance, ale sportovně musím říct, že ke třetí brance měli blíž domácí. Ztráta nás mrzí, přijít o dvoubrankové vedení je vždycky nepříjemné," litoval Kozel.

Co stálo za kolapsem ve druhém poločase, ve kterém smazal náskok Severočechů dvěma góly Matějka? „Otázka je, jestli jde o psychickou záležitost. Že kvůli obavám ze ztráty vedení, ustoupíte ze své hry. Nebyli jsme schopní udržet míč nahoře nebo kombinací, což se nám dařilo v prvním poločase. Horší jsme byli i pohybově. Zbytečně jsme nakopávali dlouhé míče, které jsme ale nedohrávali. V důsledku toho jsme o většinu balonů přicházeli a dostávali se pod tlak," doplnil Kozel.

Reklama

Související témata: