Hlavní obsah

Venkovní trápení nekončí. Strašně hloupé góly, hudruje kapitán Pardubic

České Budějovice

Veliký smutek a hluboké rozčarování. V táboře pardubických fotbalistů panovala po bitvě na Střeleckém ostrově ponurá nálada. Ani na pátý pokus neuzmuli z venkovního hřiště v této sezoně ani bod a dál se choulí u dna tabulky.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Mick van Buren z Budějovic a Tomáš Čelůstka z Pardubic.

Článek

„Dostáváme strašně hloupé góly a bohužel nás to provází od začátku sezony," lamentoval po porážce 1:3 v Českých Budějovicích kapitán Východočechů Jan Jeřábek. Přitom pro jeho mužstvo se zpočátku všechno vyvíjelo hodně slibně. Bylo lepší, aktivnější, vytvářelo si příležitosti a po dalekonosné ráně Šejvla zcela zaslouženě vedlo. Půl hodiny na trávníku vládlo a domácí do ničeho nepustilo.

Právě ostřílený záložník měl na hlavě po rohovém kopu druhý pardubický gól, jenže rozezvučel pouze břevno. Druhou trefu hosté nepřidali ani z dalších možností a z první vážnější šance sami inkasovali. „Máme mraky šancí, poločas může být klidně 3:0 pro nás, místo toho 1:2 prohráváme. Dostali jsme je do hry sami," štvala ostříleného záložníka zaváhání v obraně.

Po centru z levé strany nejprve zůstal sám před bránou Van Buren, jeho hlavičku ještě Boháč reflexivně vyrazil, na dorážku ovšem už nestačil.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Hráči Budějovic se radují z gólu na 1:1. Zleva Martin Sladký a autor branky Mick van Buren.

Hned vzápětí podnikli Budějovičtí rychlý brejk, Bassey milimetrovým pasem vyzval ke skórování Horu, který překlopil stav na stranu Jihočechů. „Udělali jsme dvě hrubé chyby," hořekoval trenér Pardubic Jaroslav Novotný. V kabině proběhla o poločase velká bouřka a Pardubičtí prahli po změně stran po vyrovnání. Jenže časomíra ukrojila z druhé půle pouhých sedm minut a Dynamo udeřilo potřetí.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Brankář Pardubic Marek Boháč po inkasovaném gólu.

Ze standardky, kterou si Pardubičtí nepohlídali. Po rohu se trefil hlavou dobře hrající Nigerijec Bassey a Pardubičtí už na obrat nenašli recept. „Zápas se pak už jenom dohrával. Domácí měli polštář. Hodně smolné utkání, ale takový je fotbal. Soupeř nás předčil v produktivitě," pronesl Novotný.

„Nezbývá než dřít, makat a prostě to překlopit," burcoval Jeřábek po třetí prohře za sebou. Šnůru nezdarů se Pardubičtí pokusí utnout po reprezentační přestávce. Čeká je však šichta, v Ďolíčku přivítají pražskou Spartu!

Reklama

Související témata: