Hlavní obsah

Hradec - Jablonec 2:2Jablonec zachránil remízu s Hradcem až v deváté minutě nastavení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Kratochvil 0 : 1
19. Dvořák 1 : 1
63. Král 2 : 1
99. Malinský 2 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Jablonce až v deváté minutě nastavení zachránili v 10. kole první ligy remízu 2:2 na hřišti Hradce Králové. Hosté vedli po 13 minutách díky brance Miloše Kratochvíla, domácí však v azylu v Mladé Boleslavi otočili duel po gólech Pavla Dvořáka a Jana Krále. Bod vystřelil Severočechům v závěru střídající Tomáš Malínský v přesilovce poté, co byl v 70. minutě vyloučen Otto Urma. Jablonečtí tři kola po sobě nevyhráli a jsou v tabulce až na 11. místě. Nováček z Hradce drží osmou příčku.

Foto: Vít Černý, ČTK

Autor vyrovnávací trefy na 2:2 Tomáš Malinský z Jablonce.

Článek

Jablonec vstoupil do utkání bez elitních útočníků Doležala a Čvančary, který se zranil při čtvrteční porážce 0:1 v Evropské konferenční lize v Alkmaaru. "Votroci" se zase museli obejít bez záložníka Kodeše, který se zranil při rozcvičování a musel jej nahradit Soukeník.

Hradec vstoupil do utkání aktivně a v úvodní desetiminutovce se dostali do nadějných šancí Vašulín a Mejdr, nezakončili však přesně. Ve 13. minutě naopak udeřil Jablonec. Po rychlém brejku našel Pleštil přesnou přihrávkou z levé strany Kratochvíla a ten svou první brankou v ligové sezoně otevřel skóre.

Foto: Vít Černý, ČTK

Zleva Michal Surzyn z Jablonce, Miloš Kratochvíl z Jablonce a Denis Donát z Hradce Králové.

Hostům však vedení vydrželo jen šest minut. Vašulín se na pravé straně pokutového území zbavil Zeleného a jeho centr usměrnil za Hanušova záda Dvořák. Domácí mohli poté vývoj utkání i otočit, ale Soukeníkův pokus letěl nad a průnik Vlkanovy zneškodnil včasným zákrokem Kratochvíl.

Foto: Vít Černý, ČTK

Pavel Dvořák z Hradce Králové se raduje z gólu.

Skóre se nezměnilo ani v závěru první půle, kdy se hnal do brejku Pilař, ale rozhodčí Hocek únik zastavil kvůli tomu, že jablonecký záložník zahrál při zpracování rukou. S tím nesouhlasil hostující trenér Rada, který dostal před odchodem do kabin za protesty žlutou kartu.

V 58. minutě Vašulín nevyužil zaváhání v soupeřově obraně a míč se po jeho střele jen otřel o brankovou konstrukci. V 62. minutě se už domácí dočkali obratu. Po přímém kopu Vlkanovy se brankář Hanuš srazil v pokutovém území s jedním ze svých spoluhráčů, míč mu vypadl ruky a Král jej dorazil do sítě. Platnost gólu posvětil navzdory protestům jabloneckých hráčů i verdikt videorozhodčího. Zraněného Hanuše pak vystřídal Hrubý.

Foto: Vít Černý, ČTK

Adam Vlkanova z Hradce Králové střílí na jabloneckou bránu.

Severočeši se okamžitě tlačili za vyrovnáním a hned z protiútoku byl blízko hlavičkující Nešpor, jenže těsně přestřelil. Zhruba 20 minut před koncem dostal Jablonec možnost hrát v početní výhodě, po druhé žluté kartě byl vyloučen Urma. Hradec se zpočátku úspěšně bránil a několikrát mohl udeřit z rychlých protiútoků.

V nervózním závěru nejprve nebyla Jablonci uznána šest minut před koncem branka Nešpora kvůli předchozímu faulu Abubakara a v 89. minutě zase hosté neúspěšně reklamovali pokutový kop po ruce Dvořáka. Rozhodčí Hocek sice nejprve penaltu nařídil, po zhlédnutí záznamu ji však odvolal.

Když už se zdálo, že Hradec získá všechny tři body, protlačil se po závaru v deváté minutě nastavení k míči střídající Malínský a nekompromisní ranou vyrovnal. Jablonec s "Votroky" neprohrál v lize už 10 zápasů za sebou.

10. kolo první fotbalové ligy:
FC Hradec Králové - FK Jablonec 2:2 (1:1)
Branky: 19. Dvořák, 63. Král - 13. Kratochvíl, 90.+9 Malínský. Rozhodčí: Hocek - Paták, Podaný - Šterba (video). ŽK: Urma, Soukeník, Kateřiňák - Surzyn, Nešpor, Kubista, Pilař, Rada (trenér). ČK: 70. Urma. Diváci: 854.
Hradec Králové: Vízek - Donát, Král, Urma - Mejdr, Soukeník, Rada (73. Kateřiňák), Novotný - Dvořák (90.+2 Harazim), Vašulín (73. Kubala), Vlkanova (90.+6 Prekop). Trenér: Koubek.
Jablonec: Hanuš (67. Hrubý) - Haitl (76. Smejkal), Kubista, Zelený, Surzyn - Považanec (78. Abubakar) - Pleštil (86. Malínský), Houska, Kratochvíl, Pilař - Nešpor. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: