Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Rychlíci z Letné zastavili sešívané, kanonýr táhne Plzeň

Praha

Dvě dlouhé fotbalové série v neděli večer skončily. Sparta po pěti a půl letech porazila Slavii, sešívaní navíc v soutěži padli po neuvěřitelných 54 zápasech bez porážky. Nejvýraznější protagonisté velkého derby samozřejmě figurují v ideální sestavě 10. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Tři zástupce v jedenáctce má Sparta, dva Bohemians.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 10. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:

Článek

Červenobílí v drtivě většině případů své soupeře běžecky převyšují, tentokrát však byli poraženi vlastní zbraní. Rychlonohá křídla Peška s Haraslínem zastavovali jen s velkými problémy, druhý jmenovaný pak svým prvním gólem v české lize derby rozhodl. Spoustu práce v rudém dresu odvedl také Sáček. Na straně soupeře byl velmi aktivní Bah.

Tabulce dál vévodí Plzeň. Proti Zlínu opět nezářila, díky dvěma trefám svého kanonýra Beauguela si ovšem tři body připsala. V popředí se dál drží Slovácko, obránce Reinberk dal Teplicím hned dva góly. A také Baník, duel v Liberci sedl Ndefemu.

Hrdinou derby Lukáš Haraslín. Rozhodlo to celé mužstvo, na standardku jsem si věřilVideo: Sport.cz

Klokani v minulých dvou kolech celkem devětkrát inkasovali, proti Olomouci se ovšem zase chytili. Brankář Bačkovský udržel nulu a obránce Köstl si připsal vítězný gól. Vlkanova výrazně přispěl Hradci Králové k remíze s Jabloncem. Jihočechům se vyplácí objev Bassey, trefil se i proti Pardubicím.

Sestava 10. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:
Bačkovský (Bohemians) - Reinberk (Slovácko), Köstl (Bohemians), Ndefe (Ostrava) - Pešek (Sparta), Sáček (Sparta), Bah (Slavia), Haraslín (Sparta) - Bassey (České Budějovice), Beauguel (Plzeň), Vlkanova (Hradec Králové).

Reklama

Související témata: