Hlavní obsah

Čech v Plzni končí. Viktoria získala Bolka ze Senice

Fotbalová Viktoria Plzeň střídá brankáře. Třetí tým uplynulé sezóny se nedohodl na prodloužení smlouvy s Markem Čechem, nahradí ho Petr Bolek ze Senice. Sedmadvacetiletý ostravský odchovanec podepsal smlouvu na tři roky. Kluby se dohodly nezveřejňovat přestupní částku. Plzeň o tom informovala v prohlášení.

Foto: Petr Eret, ČTK

Marek Čech (vlevo) v Plzni končí

Článek

"O zájmu Plzně jsem věděl delší dobu a nebylo příliš o čem přemýšlet. Přestože na angažmá v Senici budu vzpomínat pouze v dobrém, je to pro mě krok výš. Viktoria má jen ty nejvyšší ambice, je to pro mě vzhledem k posledním třem sezonám nejlepší český tým současnosti," řekl Bolek.

Platil za velký talent

Radost neskrýval ani trenér Pavel Vrba. "Znám Petra z mládežnických týmů Baníku, kde platil za velký talent. O jeho výborných výkonech ve slovenské lize jsem věděl z více zdrojů, několik zápasů jsem viděl také naživo a přesvědčil mě," chválil Vrba.

Bývalý juniorský reprezentant Bolek má za sebou angažmá ve Slovácku a Liberci, kde byl v kádru při zisku titulu v roce 2006, ale na start v české lize stále čeká. Naopak na Slovensku se zařadil mezi nejlepší brankáře. Renomé si získal ve Zlatých Moravcích, následně si vyzkoušel tureckou ligu za Kasimpasu Istanbul, ale zazářil především v Senici. Za sezonu 2010/11 byl zvolen nejlepším gólmanem a druhým nejlepším hráčem slovenské ligy, když mimo jiné udržel 797 minut čisté konto.

Následně byl blízko hostování v Newcastlu, kde zaujal, ale nakonec se vrátil do Senice. Tam měl ještě rok platnou smlouvu, ale nyní se přesouvá na zápas Čech.

V Plzni mu budou konkurovat Roman Pavlík, Lukáš Krbeček a Martin Ticháček, který se ale postupně přesouvá na post trenéra brankářů. Viktorii patří i Michal Daněk, který hostuje v Českých Budějovicích. "Je mi jasné, že to tady nebudu mít jednoduché. Na brankářském postu je zde velká zkušenost a kvalita, já se budu snažit předvést maximum a přispět k úspěchu celého týmu," dodal Bolek, který se k týmu připojí v pondělí.

Šestatřicetiletý Čech strávil v Plzni jednu sezónu. Na podzim byl jedničkou a nastupoval i v Lize mistrů, ale v závěru podzimu ho vystřídal Pavlík. Bývalý gólman Liberce, Žiliny, Trnavy či Lokomotivu Moskva celkem odchytal za Plzeň 15 ligových zápasů a sedm duelů evropských pohárů.

Reklama

Související témata: