Hlavní obsah

Brněnský fotbalista Mezlík je po operaci kotníku

Brněnský fotbalista Pavel Mezlík se musel podrobit operaci kotníku, který si vážně poranil už v létě v přípravném utkání před zahájením ligy v Trenčíně. Po doléčení těžkého výronu a natržených vazů se zapojil do přípravy, ale kotník mu stále otékal a bolestí nemohl došlápnout. Nyní jej po zákroku čeká minimálně dvouměsíční přestávka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Sparty Praha Josef Hušbauer (vlevo) a brněnský záložník Pavel Mezlík během utkání Gambrinus ligy.

Článek

"Měl jsem tam nějaké úlomky, které musely ven. Lékaři mi kotník vyčistili a snad už budu mít pokoj," uvedl na klubových stránkách Mezlík, který v dosavadní sezoně naskočil jen do utkání se Slováckem jako náhradník. "Věřím, že do měsíce začnu po rehabilitaci s tréninkem a v lednu se naplno zapojím do zimní přípravy s týmem," dodal.

Na brněnské marodce je stále také stoper Aleš Schuster s poraněnou kolenní chrupavkou. Jeho zranění se obešlo bez operace a absolvuje konzervativní léčbu. V tomto týdnu podstoupí kontrolní magnetickou rezonanci a její výsledek ukáže, jak může koleno zatěžovat. Zatím pouze posiluje.

S rehabilitací už také začal dlouhodobě zraněný Marek Kaščák, klidový režim má stále guinejský záložník Mohamed Traoré, který koncem srpna zkolaboval po utkání v Ostravě. Po zářijové operaci srdce jej čeká v prosinci kontrolní vyšetření.

Reklama

Související témata: