Hlavní obsah

Byl to zmar, posteskl si po bezbrankové remíze s Baníkem gólman Jihlavy Blažek

Čestmír FolkČTKSport.cz

V zápase týmů z chvostu prvoligové tabulky se diváci gólů nedočkali. Jihlavští fotbalisté hráli v předehrávce 14. kola Gambrinus ligy s Baníkem nerozhodně 0:0. Tým z Vysočiny nevyužil 24 minut dlouhou přesilovku po vyloučení ostravského Milosavljeva.

Foto: Milan Malíček, Právo

Brankář Jaromír Blažek v dresu Jihlavy

Článek

„Jsme strašně zklamaní, mysleli jsme na vítězství. Jenže z naší strany to byl zmar. Vypadalo to, že vůbec nevíme, jak se proti deseti protihráčům prosadit," posteskl si jihlavský brankář Jaromír Blažek, jemuž nezlepšilo náladu ani to, že dohnal se 138 vychytanými nulami Martina Vaniaka, který pořadí ligových gólmanů dosud vévodil. „To je hlavně díky tomu, že chytám skoro až do důchodu," mávl rukou a raději už myslel na zbývající podzimní utkání. „V Příbrami a se Slováckem musíme uhrát co nejvíc bodů," plánoval čtyřicetiletý veterán.

Také kouče Jihlavy Františka Komňackého mrzelo, že jeho mužstvo důležité střetnutí nezvládlo. „Na rozdíl od předchozího zápasu v Brně jsem byl tentokrát spokojen s přístupem hráčů. Odehráli duel s enormním nasazením. Baník jsme přehrávali, avšak moc vyložených šancí jsme si nevytvořili. Chyběl nám totiž nápad i fotbalová invence. Byť jsme ani my moc Ostravanům nedovolili a čisté konto těší, převládá samozřejmě nespokojenost," přiznal Komňacký.

Milosavljev cítil křivdu

V kabině Baníku naopak zavládlo po bezbrankové plichtě veliké nadšení. „Vezeme si strašně cenný bod. Získali jsme ho na cizím hřišti a navíc jsme utkání dohrávali v oslabení. Klobouk dolů před kluky, jak dokázali početní převahu Jihlavy eliminovat," liboval si ostravský trenér Martin Svědík. „Dostala nás sice v závěru pod tlak, ale my jsme si počínali v defenzívě nesmírně disciplinovaně a centrované míče jsme s přehledem odvraceli."

Jediným z ostravského tábora, v němž se mísila radost se zklamáním, byl po závěrečném hvizdu střídající Vladan Milosavljev, který zápas po druhé žluté kartě nedohrál. „Cítím trochu křivdu. Druhá žlutá za nedovolený zákrok na Kolouška, jenž nebyl ani ostrý, ani jsem nezastavil protihráče v šanci, se mi zdála hodně přísná. Moje vyloučení mohlo hrozně výsledek ovlivnit. Naštěstí se tak nestalo, ale prožil jsem si ke konci obrovská muka. Všechno naštěstí dobře dopadlo, bod z Jihlavy samozřejmě bereme," tvrdil srbský středopolař.

Reklama

Související témata: