Hlavní obsah

Jablonec loví velkou rybu. Boss Pelta chce v létě přivést reprezentanta Plašila

Praha

Český fotbalista Jaroslav Plašil by se mohl po dlouhých čtrnácti letech prožitých v cizině vrátit do české nejvyšší soutěže. V té sice odehrál jen čtyři zápasy za Hradec Králové, o dvaatřicetiletého reprezentanta se však v posledních týdnech intenzivně zajímá Jablonec. A Plašil není jediným hráčem z ciziny, kterého si majitel Baumitu Miroslav Pelta vyhlédl - podle informací deníku Sport by rád přivedl i stopera Pavla Krmaše a záložníka Jana Poláka.

Foto: Tano Pecoraro, ČTK/AP

Jaroslav Plašil z Catanie (v bílém dresu) by mohl v létě zamířit do Jablonce.

Článek

Plašil je v současné době na hostování v posledním týmu italské Serie A Catanii, kde však hostuje z Bordeaux. A ve Francii mu v létě vyprší kontrakt, takže může zdarma odejít do jiného klubu. A v Jablonci mají o reprezentačního záložníka velký zájem.

„Po odchodu Karla Pitáka s Ondřejem Vaňkem přemýšlíme o posílení mužstva a Plašil je jménem, o kterém vzhledem k letnímu přestupovému období uvažujeme," potvrdil mluvčí severočeského klubu Tomáš Bárta. Plašil odehrál za národní tým 89 zápasů a pro jabloneckou zálohu by byl obrovskou posilou.

Někdejší fotbalista Monaka a Osasuny však nemusí být jedinou velkou rybou, kterou Jablonec v létě uloví. Majitel Miroslav Pelta by údajně na severu Čech rád přivítal i zkušeného stopera Pavla Krmaše z Freiburgu a záložníka Wolfsburgu Jana Poláka. Podle Sportu zvažuje také angažování trenéra Jaroslava Šilhavého, úspěšného kouče konkurenčního Liberce.

Reklama

Související témata: