Hlavní obsah

S Plzní to byl ve druhé půli už jen kondiční trénink, nepůjčila nám míč, přiznal kapitán Dukly Gedeon

Praha

Šestá ztráta v řadě. Dukla vyhrála naposledy v prvním jarním kole s Teplicemi, pak už jen uhrála bod doma s Příbramí a pět zápasů prohrála. Její kapitán, osmatřicetiletý Patrik Gedeon z toho vědu nedělá, zejména ze sobotní prohry 0:3 s Plzní ne.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaný kapitán Dukly Patrik Gedeon během zápasu s Plzní.

Článek
Fotogalerie

Šestá bodová ztráta Dukly v řadě. Jste v krizi?

Ne, to ne... Tolik ztrát snad nemáme.

Ale máte. Naposledy jste na Julisce porazili Teplice v 17. kole, od té doby jste v lize nevyhráli...

To už je šest kol? Tak to je hodně, ale já to takhle nepočítám.

Věřili jste, že můžete Plzeň porazit, i když vám dala na Julisce dvakrát za sebou čtyři góly?

Chtěli jsme vyhrát, ale Plzeň je výborná a potvrdila to. Zápas se rozhodoval v první půli. Po inkasované brance jsme se vzchopili, měli jsme šance a byli chvílemi i lepší. Do druhé půle jsme šli s cílem to srovnat, aby znervózněli. Jenže gól jsme nedali a brzy naopak inkasovali. Od té chvíle si s námi Plzeň dělala, co chtěla. Třicet minut nám pak nepůjčili míč, takže pro nás to byl už jen krásný kondiční trénink. Ale doma s Plzní jsme na to zvyklí. Nic nového.

Čím to je, že v Plzni dokážete Viktorku potrápit a doma vás naopak přejede?

No to máte pravdu, dvakrát nám dala čtyři góly, teď ale tři, třeba se to bude snižovat... Ale to jen žertuji. Nevím, čím to je. V sobotu měli v první půli dvě šance a dali jeden gól, trochu náhodný, ale takové také platí. Nám balón třikrát proletěl malým vápnem a nedali jsme ani jeden. Byli jsme zase nedůrazní.

Co je váš největší současný problém?

Neproměňujeme šance a nedáváme góly.

Třetí rok v řadě po podzimu útočíte na evropské poháry a na jaře vyklidíte pozice a skončíte šestí...

Kéž bychom skončili šestí, to byl náš předsezónní cíl. Sice jsme se chvíli ocitli nahoře, bojovali o třetí příčku, ale mužstva nad námi jsou asi silnější než my. Musíme to brát tak, jak to je. Zranili se nám Honza Vorel a Néstor, to byly naše pilíře. Chybějí nám hodně. Je ale pravda, že tak neúspěšnou sérii jako teď jsme ještě po návratu do ligy neměli. Prohráli jsme třeba dvakrát za sebou nebo remízovali, ale pak přišla výhra a chytli jsme se. Měli jsme sérii deseti zápasů bez prohry, teď máme šest utkání bez vítězství. Věřím, že nějakým zápase se to otčí. Pořád makáme a jsme pokorní.

Neříkejte, že se po podzimu nemluvilo v kabině o pohárové Evropě. Vy si nechcete zahrát se zahraničními soupeři?

To vůbec ne! Což o to, bylo by hezké hrát evropské poháry... My ale víme, kam patříme, i když nás ty ligové ztráty mrzí.

Reklama