Hlavní obsah

Jarní mizérie Dukly nebere konce. Na Julisce se schyluje k zemětřesení

Praha

Jarní mizérie pražské Dukly nemá konce, což derby se Spartou znovu jen stvrdilo. Kozlův tým marně hledá podzimní tvář, jde od porážky k porážce a v tabulce se propadá níž a níž. A to se přitom před startem jara nad Juliskou vznášely úvahy, že by Dukla mohla atakovat příčky znamenající účast v evropských pohárech. Teď je s nimi konec...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Dukly Praha Luboš Kozel.

Článek

Vysvětlení se hledá těžko. Vždyť i vstup do ligového jara Dukle vyšel, neboť v úvodním kole porazila Teplice, v tu chvíli nejvážnějšího konkurenta v boji o pohárové příčky. Jenže od té doby jako když utne.

Z osmi dalších zápasů vyhrála jen jediný - ve 24. kole proti Jablonci, který ovšem myslel víc na semifinálovou partii se Spartou v Poháru České pošty, než na ligové body. K této výhře přidali Pražané už jen remízu z domácího souboje s Příbramí, zato porážek si připsali na konto hned šest.

„Nemáme dostatečně široký kádr, takže stačí, aby z něho pár hráčů vypadlo," pokoušel se vysvětlit jarní trápení a zisk pouhých sedmi bodů v devíti zápasech trenér Luboš Kozel.

Kozlovi chybí Néstor a Malý

Jako prvního přitom jmenoval španělského legionáře Néstora. „Když má formu, je právě on naším rozdílovým hráčem."

Stejně tak trenér hodně citelně postrádá devětadvacetiletého Petra Malého. Ten totiž zkolaboval během zimního Tipsport cupu v zápase s Táborskem přímo na hřišti, po důkladném vyšetření ve střešovické nemocnici se sice k fotbalu vrátil, ale lékaři posléze objevili srdeční vadu. Malého tudíž čekají další prohlídky a hrozí, že bude muset ukončit aktivní kariéru.

„Přitom právě on je pro nás důležitý v zápasech, kdy musíme tvořit hru, neboť v takových chvílích si dovede poradit," připomněl Kozel další ztrátu, s níž se musí vyrovnávat.

V jednom však má jasno. „Nemáme mužstvo na poháry," přiznal po šesté jarní porážce, po níž jeho tým figuruje hlavně díky 27 bodům nastřádaným na podzim v tabulce na šesté příčce. Nebýt ovšem profitu v první polovině ligy, kdo ví, kde by se teď Dukla zmítala.

„Tři roky fungovalo mužstvo na stejných opěrných bodech, jenže tohle období z racionálních důvodů končí. Čeká nás přestavba týmu, takže k obměně kádru dojde," prozrazoval Kozel, že na Julisce dojde v létě k zemětřesení.

Reklama