Hlavní obsah

Vzpoura Baníku pokračuje, Kukec byl nejkreativnějším hráčem kola

Praha

Kdo vymyslel nejvíce nahrávek do gólových šancí ve 26. kole fotbalové Gambrinus ligy? Že by sparťan Marek Matějovský nebo plzeňský špílmachr Pavel Horváth? Chyba lávky. Nejkreativnějším hráčem ze všech se stal Chorvat v dresu Ostravy Davor Kukec, který dosáhl na hodnotu 23.

Foto: www.fcb.cz

Ostravský fotbalista Davor Kukec měl důvod se radovat.

Článek
Fotogalerie

Fotbalisty Baníku už možná leckdo odepsal. V posledních zápasech ale ukazují, že to se záchranou myslí zatraceně vážně a že se s nimi zkrátka musí pořád počítat. O víkendu o tom přesvědčili pražskou Duklu, kterou díky gólům Svěrkoše a Krmenčíka porazili 2:0 a konečně opustili sestupové příčky.

Velkou zásluhu na tom kromě přesných střelců měl také chorvatský středopolař Davor Kukec. Po celý zápas neúnavně hledal a vybízel své spoluhráče, přičemž vymyslel nejvíc nahrávek s gólovým potenciálem z celého kola. Jeho hodnota se v Chance indexu zastavila na čísle 23. Druhý Josef Hušbauer nastřádal o pět bodů méně, třetí Libor Došek o sedm.

„Asi jsme trošku vstali z hrobu. Před týdnem jsme proti Znojmu hráli o teoretickou šanci k záchraně, no a teď jsme vyhráli už podruhé v řadě. Dá se tedy říct, že jsme snad opravdu na dobré cestě," kvitoval po utkání Kukecův parťák Vojtěch Štěpán.

Sedm utkání v řadě nepoznala Jihlava hořkost porážky. Ve 26. kole jim to však vynahradil soused z tabulky Jablonec, který ji díky vydařenému druhému poločasu porazil 3:0. Baumit tak zvítězil po šesti zápasech a současně získal ocenění Tým kola. Jeho gólman Michal Špit si připsal stou ligovou nulu v kariéře.

Stovkařem se stal rovněž Libor Došek ze Slovácka. Na další gól čekal vytáhlý útočník více než měsíc a půl. Šestatřicetiletý forvard v zápase proti Olomouci vstřelil svoji stou ligovou branku v kariéře a k výhře Slovácka přispěl i asistencí. Po zásluze tak zvítězil v anketě o výkon kola.

Reklama