Hlavní obsah

Skoro jako Jágr... Gólman Blažek v jednačtyřiceti letech prodloužil smlouvu v Jihlavě

Jihlava

Jako by chtěl napodobit sportovní dlouhověkostí Jaromíra Jágra. Jedenačtyřicetiletý fotbalový brankář Jaromír Blažek, jen o rok mladší než legendární hokejista, bude chytat v Jihlavě i v příští sezóně. Bývalý gólman reprezentace, Bohemians či Sparty prodloužil s Vysočinou smlouvu stejně jako obránci Tomáš Marek a Ondřej Šourek i záložník Václav Koloušek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Vysočiny Jihlava Jaromír Blažek v utkání 19. kola fotbalové Gambrinus ligy na hřišti pražské Dukly.

Článek

Naopak Tomáš Josl a Karol Karlík odmítli nabídky na prodloužení kontraktu a hledají si zahraniční angažmá. Vedení osmého týmu uplynulého ročníku první ligy ještě jedná s Petrem Tlustým a Murisem Mešanovičem o dalším působení v Jihlavě. Klub o tom informoval na svém webu.

Po skončení hostování Jihlava neuplatnila opci na přestup Michala Vepřeka, který se vrací do druholigové Sigmy Olomouc. Ve stadiu jednání je prodloužení hostování Jana Mikuly (Slavia Praha) a Adama Jánoše (Sparta).

"Zatím jedinou potvrzenou novou tváří v kádru je dvacetiletý krajní záložník a kapitán juniorky Jakub Fulnek. Posílení kádru se bude odvíjet i od výsledku jednání o prodloužení působení Jánoše a Mikuly," uvedl tiskový mluvčí jihlavského klubu Miroslav Fuks.

Jihlava zahájí letní přípravu 18. června a v klubu se do ní zapojí po návratu z hostování také Arnold Šimonek (Manisaspor), Jan Kliment (Banská Bystrica), Lukáš Kryštůfek (Vlašim), Jakub Teplý (Ústí nad Labem) a Jindřich Kučera (Žďár nad Sázavou).

Reklama

Související témata: