Hlavní obsah

Jablonský odchází z Jablonce za Strakou do Slovanu Bratislava

Fotbalový obránce Tomáš Jablonský po pěti letech opouští Jablonec a zamířil do Slovanu Bratislava. Se slovenským mistrem, který v týdnu převzal jako hlavní trenér František Straka, podepsal smlouvu na dva roky. Informuje o tom Jablonec na svém webu.

Foto: Petr Horník, Právo

Jablonecký Tomáš Jablonský (vpravo) se snaží zastavit Milana Petrželu z Plzně

Článek

„Nabídek jsem měl na můj vkus opravdu dost. Leváky s nějakou historií chtějí skoro všude, takže jsem si mohl i vybírat. Ale pro mě byla jasná jednička Slovan Bratislava a jsem rád, že to dopadlo," prohlásil Jablonský. „Je to nejlepší tým na Slovensku, navíc s velkým jménem a pestrou historií. Hrají útočný fotbal a mají kvalitní jak hráče, tak trenéry. Pro mě je to velká výzva zase ve fotbale něco dokázat," dodal.

Šestadvacetiletý Jablonský, který nejčastěji nastupoval na levém beku, odehrál za Severočechy 114 ligových zápasů a dal tři góly. Nyní odchází jako volný hráč, poté co neprodloužil smlouvu.

„Rozhodně jsme se nerozloučili ve zlém. S panem Peltou (šéf Jablonce a předseda FAČR) jsme si podali ruce a poděkoval jsem mu za vše, co pro mě udělal. Vzájemně jsme si popřáli hodně štěstí do budoucna," řekl Jablonský.

„Už během zimní přípravy jsem informoval vedení, že neprodloužím smlouvu. Z jejich strany ještě poté přišla několikrát nabídka na prodloužení, ale já si stál za svým. Chtěl jsem zkusit zahraničí angažmá," dodal.

Reklama

Související témata: