Hlavní obsah

Univerzál Hubník se Plzni hodí, prodloužil s Viktorií smlouvu o rok

Do konce června 2015 prodloužil s Viktorií Plzeň smlouvu fotbalový obránce Roman Hubník. Třicetiletý hráč se zkušenostmi z bundesligy i reprezentace tak s definitivní platností stráví následující ročník na západě Čech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský obránce Roman Hubník během tréninku před finále Poháru České pošty s pražskou Spartou.

Článek

Roman Hubník je univerzál, který může nastoupit prakticky na všech místech v obraně. Do Štruncových sadů přišel v září 2013 a s Plzní absolvoval kompletní ligový ročník včetně bojů v Lize mistrů a Evropské lize.

„Jsem rád, že můžu dál pokračovat ve Viktorii a bojovat o co nejlepší výsledky v domácí soutěži i evropských pohárech. Nadále chci vítězit a Viktoria k tomu má ty nejlepší předpoklady," řekl k podpisu nové smlouvy Hubník.

Pro pokračování spolupráce se zkušeným obráncem hovoří i jeho variabilita. „Roman potvrdil své sportovní i charakterové předpoklady a od prvního dne působení v klubu vždy spolehlivě plnil své úkoly. Ze společného jednání mám pocit, že chce nadále pokračovat v započaté práci a i další sezónu své kariéry spojit s naším klubem," prohlásil generální manažer Adolf Šádek.

Rodák z Halenkova nastoupil v plzeňském týmu k celkem 13 zápasům Gambrinus ligy, další starty přidal evropských pohárech. Nastupoval převážně ve středu obrany, ale může alternovat také na levé straně obranné čtveřice.

Reklama

Související témata: