Hlavní obsah

Slavia jen remizovala v Ostravě a hrozbu pokut neodvrátila. Teplice prohrály v Budějovicích

Praha
Aktualizováno

Dvěma duely začalo v pátek 16. kolo fotbalové Synot ligy. Úvodní jarní kolo, které se předehrává ještě na podzim, odstartovalo vítězstvím Českých Budějovic nad Teplicemi 2:0. Ve večerním duelu pak Slavia jen remizovala v Ostravě 0:0 a neodvrátila tak hrozbu pokut od klubového vedení.

Foto: Tomáš Binter, ČTK

Zleva Alen Melunović z Teplic, Jan Hála z Budějovic a Tomáš Vondrášek z Teplic v utkání 16. kola Synot ligy.

Článek
Fotogalerie

Diváci na jihu Čech mrzli, protože předváděný fotbal plný nepřesností je dlouho moc nerozehřál. Fanoušci Dynama se ale krátce po přestávce mohli radovat z gólu svého týmu. Jakub Hora dlouhým autem způsobil zmatek v šestnáctce hostů, míč se dostal po neúspěšné dorážce Lengyela k Michalu Škodovi, který už brankáře Grigara překonal.

Vítězství Jihočechů pojistil v nastaveném čase po faulu Lüftnera na Vošahlíka z penalty Hora. Teplice, které v minulém kole porazily Duklu, se tak ani na osmý pokus nedočkaly venkovní výhry. Domácí si naopak spravili chuť po výprasku od Sparty 0:4 a alespoň dočasně se odpoutali od sestupových příček.

Slavia ultimátum nesplnila

Slavisté dostali od klubového vedení jasný cíl - vybojovat v posledních šesti letošních zápasech alespoň devět bodů - jinak přijdou pokuty. A sešívaní jich nakonec nasbírali jen osm. Po bezbrankové remíze v Ostravě tak alespoň prodloužili sérii neporazitelnosti na šest zápasů.

Slavii v poslepované sestavě držel především brankář Rakovan, který zlikvidoval několik nebezpečných šancí. Baník potvrdil, že má s dvanácti nastřílenými góly druhý nejhorší útok celé soutěže. Velkou šanci spálil i střídající Milan Baroš, jenž nastoupil v 55. minutě.

Fotbalová Synto liga, 16. kolo:
České Budějovice - Teplice 2:0
Branka: 56. Škoda, 90. + 3. Hora
Ostrava - Slavia 0:0

Reklama