Hlavní obsah

Představovali jsme si to jinak, komplikace to je, povzdechl si plzeňský kouč Koubek

Robert NeumannSport.czPrávo

V pondělí v Teplicích měl jeho tým šanci na osmibodový brejk na Spartu, ovšem v neděli večer může fotbalová Plzeň vést Synot ligu už jen o tři body. Po klopýtnutí na Stínadlech (0:0) musel trenér Miroslav Koubek skousnout další zaváhání Viktorie, která nečekaně padla doma s Mladou Boleslaví (1:2). Pokud v neděli Letenští porazí doma Brno, budou mít Západočechy v tabulce na dohled.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Plzně Miroslav Koubek

Článek

Znamená porážka pro Plzeň velkou komplikaci?

Představovali jsme si to samozřejmě jinak, věřili jsme, že získáme tři body, nemáme žádný. Tudíž určitá komplikace to tedy je, ztížili jsme si to. Ale není to jen o nás a Spartě, pořád bych neodepisoval Jablonec.

Neobáváte se, že prohra zanechá na týmu stopy?

Nebudeme rozhodně panikařit, vyhodnotíme si chyby, jaké jsme udělali a připravíme se na další zápas. Máme stále náskok.

V pondělí v Teplicích jste mohli Spartě odskočit na osm bodů, v neděli z něj můžou zbýt jen tři...

Uvidíme, co bude dál. Takové věci prostě fotbal přináší. Při finále hokejové ligy byl Litvínov 30 vteřin a jeden centimetr od titulu, nakonec se hrály další dva zápasy. To je sport. Boj o titul jsme zdramatizovali, z čehož samozřejmě radost nemáme, ale mužstvo má vnitřní sílu a vyspělost, aby se s tím vyrovnalo.

Proč jste se dlouho nemohli prosadit?

Už do samotného zápasu jsme nevstoupili dobře, soupeř vytvořil kompaktní, pohyblivý blok, potřebovali jsme být rychlejší v otáčení hry, být aktivnější ve finální zóně. To tam nebylo. Navíc výkony některých hráčů, kteří měli výpadky a nehráli, nebyly optimální. Druhým faktorem bylo, že jsme to soupeři ulehčili individuální chybou, po které šel do vedení.

Viníte z něj brankáře Kozáčika, jehož odkop zachytil Skalák, který pak střílel do prázdné branky?

Ještě se podívám na video, ale můj dojem ze hřiště je takový, že Rajtoral měl míč pod kontrolou, Matúš vyběhl a chtěl míč pro jistotu odkopnout. Jenže jim to namazal. Míč měl skončit na tribuně, ne ve středu hřiště.

Mrzí vás porážka o to víc, že Boleslav přijela notně oslabená?

Fotbal dělám už dlouho, zažil jsem spoustu zápasů, kdy byl tým teoreticky oslabený, ale těm, co dostali šanci, se utkání povedlo. Chci ale zdůraznit, že Boleslav nebyla oslabena dopředu. Mohli být oslabeni o zkušené hráče vzadu, mladíci to ovšem zvládli.

Byl příčinou porážky i výborný výkon brankáře Hrušky?

Hruška podal vynikající výkon.

Který tým získá letos mistrovský titul v Synot lize?
Plzeň
49,4 %
Sparta
47,2 %
Jablonec
3,4 %
Celkem hlasovalo 22728 čtenářů.

Reklama

Související témata: