Hlavní obsah

Poprvé proti Skalákovi. Sparta bude první příčku hájit v Boleslavi

Když hned v premiéře remizovali v Jihlavě, netušili, že již po třetím dějství se osamostatní v čele tabulky Synot ligy. Sezóna však teprve začíná a ve 4. kole čeká fotbalisty Sparty těžká zkouška na hřišti Mladé Boleslavi. Páteční duel začíná ve 20:30, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Foto: sparta.cz

Zleva letenští mladíci Kadeřábek, Skalák, Krejčí a Kadlec ve fotbalové učebně. Kluk s prakem teď míří na klub, kde vyrostl...

Článek
Fotogalerie

Částečně se podílel na mistrovském titulu v ročníku 2013/14, jeho údělem však byla spíš hostování. To poslední v Mladé Boleslavi se pak před začátkem sezóny změnilo v přestup, a tak se Jiří Skalák chystá na svůj první duel proti Spartě, v níž vyrostl.

„Těším se na zápas proti našemu největšímu klubu. A doufám, že ho zvládneme. Určitě nebudeme jen bránit, musíme hrát aktivně. Až půjdeme tunelem na hřiště, k nějakému popichování se sparťany nejspíš dojde," avizuje záložník.

Patří do zázračného letenského ročníku 1992, má stříbro z šampionátu devatenáctek v roce 2011. Teď se chystá vyrukovat proti řadě bývalých spoluhráčů.

„Jirka je nejen dlouholetý spoluhráč, ale dodal bych, že také kamarád. Ve čtvrtek jsme si volali a trochu se hecovali," usmívá se v rozhovoru pro klubovou televizi Ladislav Krejčí, který ještě v červnu usedal se Skalákem ve společné šatně lvíčat na domácím šampionátu jedenadvacítek.

„Všichni známe jeho kvality, je silný hlavně do ofenzivy. Má výborné zakončení, musíme si na něj dát pozor," dodává na účet kamaráda.

„Skalák má výborný pohyb po ofsajdové lajně soupeře. Umí však také jít proti balonu a situaci změnit. Má teď velmi dobrou formu a chceme se na něj připravit," dodává asistent trenéra Stanislav Hejkal.

Sparta vyhrála posledních pět vzájemných ligových duelů a ve čtyřech z posledních pěti zápasů s Boleslaví dala minimálně tři branky.

Reklama