Hlavní obsah

Jihlavu posílí reprezentant, do Sparty se vrací Jánoš

Jihlava

Fotbalisty prvoligové Vysočiny Jihlava posílí v jarních bojích o záchranu makedonský obránce Jani Urdinov a záložníci Petr Hronek s Filipem Novotným. Do zimní přípravy, kterou podle dosud neoficiálních informací povede slovenský trenér Michal Hipp, se od pondělí 4. ledna zapojí také odchovanec Sigmy Olomouc obránce Ladislav Koutek. Příležitost probojovat se do ligového kádru dostane z jihlavské líhně útočník reprezentační devatenáctky Jiří Klíma.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Adam Jánoš Jihlavu opustí.

Článek

Formou hostování by se navíc měl z Plzně vrátit do Jihlavy středopolař Tomáš Kučera. "Plzeňský klub na jeho přestup uplatnil opci. Pokud se nestane něco nepředvídaného, tak jsme se všemi stranami domluveni, že se Kučera v polovině ledna zapojí v Jihlavě do přípravy," uvedl v tiskové zprávě manažer jihlavského klubu Milan Bokša. Vedení chce také prodloužit kontrakt se zkušeným stoperem Ondřejem Šourkem.

Čtyřiadvacetiletý Urdinov prošel všemi makedonskými mládežnickými reprezentacemi, třikrát si zahrál i za národní tým. Má za sebou pestrou klubovou kariéru. Narodil se v belgickém Mechelenu, kde prošel mládežnickými týmy, pak hrál ligové soutěže v Nizozemsku, Makedonii, Litvě, Bosně, Polsku a naposledy v Albánii za FC Flamurtari Vlorë.

O dva roky mladší odchovanec Sparty Hronek si zatím v první lize připsal jen dva starty. První v dresu Jablonce a druhý v Příbrami. Do Jihlavy přišel z druholigové Vlašimi. Dvacetiletý Novotný dosud sbíral druholigové zkušenosti v Ústí nad Labem.

Jihlavský kádr naopak opustil středopolař Adam Jánoš, který se vrátil na zimní přípravu do mateřské Sparty. Nové angažmá si hledají útočník Vojtěch Přeučil a ekvádorský krajní záložník Augusto Batioja. Nejistý je další osud útočníka Harise Harby, kterému skončilo hostování v Trnavě.

Reklama

Související témata: