Hlavní obsah

Griga čeká s Brnem bitvu, ale věří, že se Sparta chytí

Fotbalová Sparta vyšla na úvod jara bodově naprázdno a nezdar s Libercem chce odčinit hned v sobotním utkání 18.kola Gambrinus ligy v Brně. "Brno je doma velmi silný soupeř. Má zkušené mužstvo, které se určitě nezalekne, když přijede Sparta. Navíc hraje stejně jako my o důležité body, takže to bude velká bitva. Musíme pokračovat v předváděných výkonech a chceme přidat i dobrý výsledek," prohlásil trenér Sparty Stanislav Griga.

Článek

Na podzim se oba soupeři rozešli na Letné smírně po výsledku 1:1. Na gól Sivoka ze 68. minuty dokázal hned odpovědět brněnský Černý. Zatímco kapitán Sivok ještě není po operaci kolenních vazů schopen zvládnout celý zápas, Černý by se měl objevit v základní sestavě.

Zahráli si squash

"Byl bych rád, kdyby hráči navázali na výkon z prvního poločasu proti Liberci. Pak můžeme myslet na úspěch," tvrdil Griga, který na trávník pošle znovu ofenzívní sestavu se třemi útočníky. "Na tom nic měnit nebudeme," má jasno kouč, který v týdnu naordinoval svým svěřencům kromě tréninků pro zpestření i squash.

Obránce Sparty Michal Kadlec nastoupí proti klubu, kde působí jeho otec Miroslav - bývalý úspěšný reprezentant pracuje v 1. FC Brno jako mezinárodní manažer. "Už jsme si s tátou volali a hecovali se. On říkal, že potřebují body, abychom to vypustili, ale to jsem se jen zasmál. Musíme vyhrát," říká před utkáním Kadlec junior. Velkou motivaci určitě bude mít švýcarský útočník Sparty Lustrinelli, který by si rád nadělil gól jako dárek ke svým nedělním třicátým narozeninám.

Ihned po utkání v Brně přijde trenér Griga o sedm hráčů, kteří budou plnit reprezentační povinnosti. Jsou to Lustrinelli, Slovák Zabavník, Blažek, Pospěch a trojice mladíků z české jednadvacítky: Zlámal, Kadlec, Kolář.

Brňané se chtějí vytáhnout

Brno se v domácí jarní premiéře touží proti Spartě vytáhnout. "Kluci jsou na zápas nažhavení. Body v boji o záchranu nutně potřebujeme a to, že hrajeme se Spartou, jejich motivaci jen zvyšuje," tvrdí brněnský kouč Josef Mazura, který však respektuje sílu soupeře. "Pražané sice s Libercem prohráli, ale oproti podzimu byl na jejich hře znát výrazný pokrok," povšiml si.

Mazura podrobil kritice výkon svého mužstva v jarní bezgólové premiéře proti Jihlavě. "Směrem dopředu jsme byli hrozně ustrašení. Proti Spartě musíme být mnohem aktivnější. Perfektní defenzíva však bude znovu prvořadá. Základem je neinkasovat," plánoval trenér.

Na souboje se sparťanskou obranou se těší útočník Brna Luděk Zelenka. "Určitě před Řepkovou tvrdostí neuhnu," usmíval se. "Z obhájců titulu jde na jaře opět respekt, ale my se jich určitě nelekneme. Moc se na zápas těšíme. Hrát proti Spartě, a navíc před televizními kamerami je vždycky svátek. Věřím, že získáme aspoň bod," je přesvědčen Zelenka, který si minulou sobotu poranil na Strahově v duelu s Jihlavou kotník. "Celý týden jsem si ho dle rady lékařů poctivě mazal různými mastmi, snad budu moci hrát," doufal.

Program 18. kola Gambrinus ligy:
Sobota 25. února:
14:25BRNO - SPARTA
17:00LIBEREC - JIHLAVA
17:00ZLÍN - TEPLICE
17:30PLZEŇ - JABLONEC
Neděle 26. února:
17:30MOST - SLOVÁCKO
17:30MLADÁ BOLESLAV - OSTRAVA
Pondělí 27. února:
16:40SLAVIA - OLOMOUC
PŘÍBRAM - BLŠANY
Odloženo pro nezpůsobilý terén.

Reklama