Hlavní obsah

Žádná ideální přestávka. Ščasný bude trénovat s osmi lidmi

Praha

Reprezentanti se mu rozprchnou na první srazy v nové sezóně, a tak je pro trenéra fotbalové Sparty uklidňující, že mužstvo stráví přestávku nejen jako účastník Evropské ligy, ale také jako lídr domácí soutěže (pokud Zlín v pondělí nepřeválcuje Karvinou...). „Budeme trénovat v sedmi, osmi lidech. Na druhou stranu, po postupu do Evropy a vyhraném ligovém zápase se vždy trénuje líp,“ kvituje Zdeněk Ščasný po vítězství 2:0 na Dukle.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Zdeněk Ščasný během utkání na Dukle.

Článek
Fotogalerie

Juliska nebyla v poslední době pro Spartu oblíbeným stadiónem. Tentokrát jste tam uspěli ve větším klidu, než je zvykem, že?

Proti Dánům jsme končili ve čtvrtek pozdě večer a je velký rozdíl, zda hrajete třetí, nebo čtvrtý den poté. Nejtěžší bylo to rozběhat. Zpočátku nám chyběl pohyb, navíc počasí bylo kruté. Přežili jsme šanci Dukly, pak jsme si vypracovali stoprocentní příležitosti zase my. Bylo to o první brance a tu jsme dali my.

Oba góly vstřelil Frýdek, který před pár zápasy na čas vypadl ze základní sestavy. Překvapil i vás svou produktivitou?

Je to bonus navíc. Ne góly, ale jeho hra. Měl by se méně soustředit na to, zda hraje zleva, nebo z prostředka, i když je mi jasné, že to není příjemné. Na Dukle pracoval skvěle, a i když ani on do zápasu nevstoupil ideálně, rozběhal to a patřil k nejlepším. Výkon byl výborný, góly pak něco navíc.

A Lafata stažený do zálohy...?

David odpracoval zápas neskutečně. Vybavuji si snad jen jednu jedinou chybu, kdy ztratil míč v přechodové fázi. Asi od něj nelze čekat náběhy za obranu, nicméně i ty v druhé půli předvedl. Jsem s ním spokojený.

Je pro vás důležité, že do reprezentační přestávky půjdete z prvního místa?

Samozřejmě, ještě důležitější však je, že jsme zápas zvládli. I když to spolu zdánlivě nesouvisí, mohli bychom si znehodnotit čtvrteční postup. Problémem je, že nám deset lidí odjede a dva další jsou zranění, takže budeme trénovat v sedmi, osmi lidech. Na druhou stranu, po postupu do Evropy a vyhraném ligovém zápase se vždy trénuje líp.

Zranění jsou střední záložníci Dočkal a Matějovský. Zohledníte to do konce přestupního termínu, nebo si vystačíte se stávajícím kádrem?

Nechci to teď spojovat. Jednání dále probíhají i bez ohledu na zranění, s těmi nesouvisí.

Reklama

Související témata: