Hlavní obsah

Sparta počítá, že Brabec nejspíš odejde. Kadlecův návrat má v rukou agent

Praha
Aktualizováno

Letenští mají po vysněném návratu Tomáše Rosického ještě tři otazníky ve složení ligového kádru. Obránce Jakub Brabec sice z pražské Sparty do Anderlechtu Brusel neodejde, ve hře je však ještě jeden další zájemce o jeho služby. Naopak návrat útočníka Václava Kadlece z dánského Midtjyllandu je teď v rukou hráčova agenta Pavla Pasky. A Sparta se snaží dotáhnout příchod ještě jednoho zahraničního ofenzivního hráče.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Brabec oslavuje gól na 3:2 proti Sönderjyske.

Článek

Podle stoperova agenta by Jakub Brabec mohl zůstat na Letné. "Největší problém byl, že Anderlecht v daný moment přestal víceméně komunikovat, nebo čekal, jestli prodá ještě jednoho ze stoperů. To se zřejmě nepodařilo a tím pádem to nedopadlo," řekl Ondrej Chovanec pro ČTK o námluvách s bruselským klubem.

Zdá se však, že Sparta se s odchodem svého hrdiny, který jí rozhodujícím gólem trefil postup do Evropské ligy, už smířila. "Kromě Anderlechtu má o Jakuba zájem ještě další klub. A on o odchod do zahraničí stojí. Preferujeme, aby ve Spartě zůstal, ale hráčům, kteří pro klub něco odvedli, jako třeba Láďa Krejčí, bránit nemůžeme. Brabcův odchod je stále možný, rozhodne se v řádu nejbližších hodin," avizuje šéf klubu Daniel Křetínský.

Vedle Brabce má ještě dva přestupové otazníky. "Pokud jde o Václava Kadlece, udělali jsme z naší strany všechno, co udělat šlo. Nabídli jsme dánskému klubu trojnásobek historicky největší nabídky. Věřím panu Paskovi, že to dotáhne - a že Václav přijde," doufá Křetínský. "Že děkuji za důvěru..." reaguje hráčův agent Pavel Paska.

"A do třetice - řešíme ještě příchod jednoho zahraničního ofenzivního hráče," říká Křetínský směrem k možným změnám v kádru.

Reklama

Související témata: