Hlavní obsah

Karviná a Baník uctily památku Pavla Srnička

Bohumín

Fotbalisté Karviné a Baníku Ostrava využili reprezentační přestávky k sehrání přátelského utkání. K sehrání zápasu si vybrali Bohumín, rodiště nedávno zesnulého bývalého brankáře Baníku Ostrava Pavla Srnička. Jeho památku dnes uctili položením kytic u pomníčku, který skvělého brankáře i jeho nečekané úmrtí v 47 letech v prosinci loňského roku připomíná.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Kytici k pomníčku, který v Bohumíně připomíná zesnulého Pavla Srnička, položili Dušan Vrťo, Tomáš Zápotočný, Pavel Košťál a Lubomír Vlk.

Článek

„Chtěli jsme tím na Pavla vzpomenout, vyjádřit mu úctu a poděkovat mu za to, co pro Baník i celý český fotbal udělal," řekl sportovní manažer Baníku Ostrava Dušan Vrťo. „Nedávno jsme tady na počest Pavla odehráli exhibiční utkání, a když jsme hledali místo, kde odehrát přátelské utkání s Karvinou, padla volba z pochopitelných důvodů opět na Bohumín. Máme tady i velkou základnu fanoušků, kterým jsme chtěli stejně jako Pavlovi poděkovat," přiblížil Vrťo.

Srníček se ve skutečnosti jmenoval Srniček
Všichni ho znali jako Srníčka, fanoušci, spoluhráči i soupeři. Až tragická chvíle uvedla na pravou míru, jak se jmenoval doopravdy. Smuteční parte rodina vytiskla se jménem Pavel Srniček, které měl brankář v matrice. Potvrzením je také životopisná kniha, kterou gólman stačil vydat těsně před svou smrtí koncem loňského roku v Anglii. Hodně otevřená zpověď letos vyšla také v České republice pod titulem Pavel Srniček - Vlastními slovy. Fotbalový internacionál tak vlastně posmrtně vydal další důkaz, jak se jmenoval... (dos)

Kytice u vchodu na stadión, který od července nese jméno Pavla Srnička spolu s ním položili sportovní manažer MFK Karviná Lubomír Vlk a kapitáni obou mužstev Pavel Košťál za Karvinou a Tomáš Zápotočný za Baník.

„Pavla jsme měli všichni rádi, a pokud se naskytne příležitost na něj zavzpomínat třeba takovým způsobem jako je fotbalový zápas, tak to všichni přivítáme," řekl Vlk. „Pavel byl mezi všemi oblíbený, byl to výborný fotbalista, a když padla myšlenka odehrát utkání s Baníkem v Bohumíně, tak jsme to všichni okamžitě podpořili," dodal.

Přípravné fotbalové utkání:
Baník Ostrava - Karviná 1:1 (0:1)
Branky: 90. Kania - 34. Moravec.
Sestava Karviné: Pindroch - Toml, Košťál, Hošek (46. Dreksa), Panák (58. Eismann) - Okleštěk (76. Smrž), Mensah (41. Duda), Moravec, Budínský, Zelený - Galuška (58. Jurčo). Trenér: Weber.

Reklama

Související témata: