Hlavní obsah

Zlín i bez Poznara dál vyhrává, zastoupil ho Harba. Kouč nás seřval a zamakali jsme, řekl

Zlínští fotbalisté se i po přestupu klíčového útočníka Poznara do Plzně vezou v novém ligovém ročníku na vítězné vlně. Na hrotu ho v předehrávce 6. kola na hřišti Slovácka úspěšně nahradil z Jihlavy hostující Bosňan Haris Harba, který v prestižním duelu přetočil po pauze dvěma góly skóre ve prospěch svého nového týmu.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Haris Harba ze Zlína (vpravo) a Tomáš Košút ze Slovácka.

Článek

Lídr soutěže překonal kritický moment dvě minuty před koncem, kdy se domácímu Ťokovi nepovedlo vyrovnat z penalty za ruku Hájka a Zlíňané vzápětí z brejku zvýšili na konečných 3:1. „Poprvé jsem nastoupil v derby a už jsem vládcem kraje," culil se po utkání šťastný Harba, který se premiérově vešel do základní sestavy Zlína. „Jsem strašně rád, že se mi hned podařilo dvakrát skórovat. Zvednu si tím sebevědomí, které jsem už v Jihlavě pomalu ztrácel. Ukázali jsme, že Zlín není na prvním místě náhodou," vykládal nadšeně.

Vzápětí ovšem uznal, že do přestávky bylo Slovácko výrazně lepším mužstvem. „Měli jsme štěstí, že jsme neprohrávali výrazněji než 0:1. V pauze nás trenér Páník seřval a i my jsme si to mezi sebou vyříkali. Ve druhém poločase jsme zamakali na dvě stě procent a zaslouženě jsme urvali tři body," liboval si Harba.

Trenér Zlína Bohumil Páník netajil zklamání z výkonu svého celku v první půli. „V ní hráli dobře jen tři borci. Podržel nás brankář Dostál a na hrotu plnili moje pokyny Diop s Harbou. Ostatní vypadali, že si přijeli do Hradiště jen tak zahrát. Přestávková domluva naštěstí zabrala. Kluci pochopili, co po nich chci. Týmovým výkonem jsme zápas otočili a v závěru se nás při penaltě přidrželo štěstíčko. Harba splnil to, kvůli čemu jsme ho do Zlína brali. Nastavil si laťku hodně vysoko, snad se ho bude střelecká forma dál držet," usmíval se Páník.

V šatně Slovácka naopak zavládlo obrovské zklamání. „V první půli jsme byli jednoznačně lepší, ale bohužel jsme nepřidali druhou branku. Po přestávce jsme už ale hráli snad jen deset minut. Mnozí z nás si asi mysleli, že se už nemůže nic stát," mračil se hradišťský kapitán Veliče Šumulikoski. Přesto jeho mužstvo mohlo dosáhnout aspoň na remízu, jenže mladý Ťok mířil z pokutového kopu jen do tyče. „Tvrdil, že se na desítku cítí, a tak jsme ho nechali kopat. Zodpovědnost bohužel neunesl. Já nebo Jarda Diviš jsme si taky věřili," pokrčil Šumulikoski bezmocně rameny.

Kouč Slovácka Stanislav Levý se Ťoka zastal. „Pokutový kop už neproměnili jiní hráči, dokonce i největší hvězdy. Kerbr, který je u nás obvykle zahrává, už na hřišti nebyl," připomněl. Navzdory porážce tvrdil, že jeho tým předvedl do přestávky dosud nejlepší výkon v sezóně. „Jenže jsme nevedli 2:0 nebo 3:0, což by odpovídalo obrazu hry. Nebyli jsme bohužel dostatečně produktivní. Pak se projevila kvalita Zlína, jemuž se nyní daří a hýří sebevědomím. Skoro z každé situace trestal naše chyby," štvalo Levého.

Reklama

Související témata: