Hlavní obsah

Trenér Michálek skončil u fotbalistů Plzně

Fotbalová Viktoria Plzeň je bez trenéra. Vedení aktuálně třináctého klubu první ligy se tak rozhodlo po sérii neúspěšných jarních výsledků. Nového trenéra představí Plzeň na středeční tiskové konferenci. V prohlášení zveřejněném na oficiálních internetových stránkách klubu to uvedl výkonný ředitel Viktorie Radomír Havel.

Foto: FC Viktoria Plzeň

Zdeněk Michálek

Článek

O odvolání Michálka se rozhodlo na pondělním zasedání majitelů a vedení klubu. "Vzhledem k posledním výsledkům mužstva v 1. Gambrinus lize se vedení klubu rozhodlo k dnešnímu dni odvolat z funkce hlavního trenéra "A mužstva pana Zdeňka Michálka, se kterým bude během dne projednáno další působení na jiné pozici v klubu FC Viktoria Plzeň, a.s.," uvedl pro klubové stránky Havel.

Plzeň na jaře ještě nezvítězila, v osmi utkáních vybojovala jen čtyři body a o odvolání Michálka se spekulovalo už před týdnem. Na domácím utkání Viktorie s Mladou Boleslaví byl přítomný bývalý kouč Sparty František Straka, který by podle spekulací mohl Michálka nahradit. Dalším kandidátem je údajně Dušan Uhrin starší.

Osmapadesátiletý plzeňský patriot po prohře s Mladou Boleslaví 0:1 nabídl odstoupení, to ale klubové vedení odmítlo a potvrdilo Michálka ve funkci. Prohřa v Příbrami ale znamenala konec dalšího působení Zdeňka Michálka u prvního týmu, který by měl znovu pracovat u plzeňské mládeže.

Plzeň je v tabulce na 13. příčce, týmy pod ní ale mají k dobru jedno nebo dvě utkání. Dalším soupeřem Viktorie bude v pondělí vedoucí Liberec.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články